Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

pisarnica@medulin.hr

Zaštita okoliša
  • Zaštita okoliša
  • Poticanje energetske učinkovitosti
  • Sustav za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu

POTICANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Cijene energenata su dostigle visoku razinu, konstantno rastu, a predviđa se da će i u budućnosti rasti. Klimatske promjene su sve izraženije te donose negativne učinke što dovodi do povećanja količine potrebne energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

 

Općina Medulin je uvidjela potrebu promoviranja korištenja obnovljivih izvora energije te se pridružila inicijativi promoviranja važnosti solarne energije, solarizacije krovova na području Balkanskog poluotoka, te razvoju alata i resursa koji će pridonijeti postizanju željenih ciljeva kroz projekt „Balkan Solar Roofs“ za koji je u 2023. godini potpisala istoimenu povelju.

 

Sa ciljem povećanja korištenja obnovljivih izvora energije te smanjenja troškova režija za kućanstva i emisije CO2 u sektoru zgradarstva, Općina Medulin objavljuje Javni poziv za sufinanciranje mjera obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području općine Medulin.

 

Prihvatljivi prijavitelji na Javni poziv su fizičke osobe, vlasnici postojećih obiteljskih kuća, s prebivalištem na području općine Medulin.

 

Pozivom se sufinancira provedba mjera poput izrade energetskog certifikata i izvješća o energetskom pregledu obiteljskih kuća; izrade glavnog elektrotehničkog projekta integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama; dobave i ugradnje integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama; izrade tehničke dokumentacije za ugradnju dizalica topline za grijanje prostora, hlađenje prostora i pripremu potrošne tople vode; dobave i ugradnje dizalica topline za grijanje prostora, hlađenje prostora i pripremu potrošne tople vode.

 

Javni poziv se objavljuje s ciljem sufinanciranja mjera planiranih “Akcijskim planom energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama Općine Medulin“ iz 2022. godine (SECAP Općine Medulin).

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check