POMER58

 

Podružnicu  Dječjeg vrtića Medulin u Pomeru  sačinjavaju tri skupine, od toga dvije jasličke („Loptice“ i „Žabice“) i jedna vrtička („Pčelice“) . U mjesecu koji je sad već skoro za nama , djeca su imala priliku učestvovati te  proživjeti mnoštvo različitih događaja i planiranih aktivnosti.  U nastavku slijedi kratki pregled.

 

Početkom mjeseca vrtićka skupina “Pčelice“  odlazi u Pulu na predstavu u režiji Teatra Naranča pod nazivom „Snježna kraljica“. Tu priliku iskoristili su i za razgledavanje blagdanski  uređenog dijela grada, igru u parku Grada Graza te kušanje ukusnih fritula koje mame svojim opojnim mirisom doma.

 

Sv. Nikolu su u suradnji s Općinom Medulin dočekali „koli“ Malina te su se, poštujući pri tome epidemiološke mjere neko vrijeme s njime podružila i počastila. Prethodno, prilikom svakodnevnih aktivnosti,  djeca su ponudom raznolikih umjetničkih sadržaja, literature ili  poticaja  mogla doživjeti  Sv Nikolu u  njegovim dobrim djelima, darežljivosti, brizi o drugima ali i suprotno tome , koja su to neprihvatljiva ponašanja, kako ih ispravljamo i težimo ka boljem. Zato  je tom prigodom, da ih podsjeti na to, tom događaju prisustvovao  i  Krampus koji je unatoč svom  „strašnom“ izgledu nasmijao i zabavio djecu.

 

Posebno interesantna pokazala se radionica u „Tvornici igračaka“ u suradnji sa Zemljom zabave, gdje su uz pomoćnike Djeda Božićnjaka izrađivali raznolike platnene lutkice te time iskazali svoji maštu i kreativnost. Djeca nešto drugačijeg interesa imali su priliku uživati u igri  i građenju raznovrsnim kockama. Prije odlaska u svoj vrtić, igru nastavljuju u obližnjem parku na igralima.

 

Kako kažu da je mjesec Prosinac najljepši mjesec u godini, mjesec darivanja tako su mališani iz Podružnice Pomer pokazivala svoje dobro srce na više načina. Djeca su uz svoje odgojitelje  uredili ulaz i prostore vrtića te pripremili sadržaje za što ugodniji doček Djeda Božićnjaka i aktivnosti u Kući Bake Mraz. U tjednu Njegova dolaska u vrtić Pomer, djeca su s Bakom pisala i slala  pisma u daleku Laponiju, izrađivala božićne ukrase i kolačiće te slušala prigodne priče u toplom ambijentu. Pripremajući se za plesni nastup uz pjesmu „Nek svud ljubav sja“ skupina „Pčelice“ učestvovala je na svečanosti otvaranja Medulinskog adventa te je uz ostale skupine „Loptice“ i „Žabice“ sudjelovala u postavljenoj izložbi  radova u Malinu. Poseban  trud  i zalaganje svih skupina  uložen je u izradu novogodišnjih čestitki svim mještanima te JU Kamenjak  i tvrtkama Općine Medulin u Pomeru. Barba Oliviera Buića, najstarijeg mještanina,  iznenadili su povodom njegovog  93. rođendana prigodnom čestitkom i pjesmom. Zajedničkom šetnjom svih skupina podijeljenje su čestitke mještanima koji su djecu rado darivala slatkim poklonima. Sve to prema dobrom starom običaju „Čestitarima za dobru ruku“. Iznenađenu i obradovanu tetu Suzi gesta vrtićaraca ponukala je na iznenađenje koje je djecu dočekalo na vratima vrtića. Osobito zadovoljstvo bilo nam je sjetiti se i obradovati naše tri pomerke, Gđe.Resku Cukon, Mariju Kirac te Ceciliju (Margaritu) Zemljić, korisnice Doma za umirovljenike u Premanturi kojima i ovim putem želimo svako dobro.

 

  1. prosinca mali Pomerci, u suradnji s Mjesnim odborom kitili su bor na Bunaru. Najplemenitiji događaj dogodio se dan poslije kada su djeca darivala poklon paket mještaninu Šilvanu Rakiću, „Dobrom duhu Pomera“. Potrebne namirnice sakupljale su se u našoj, sad već tradicijskoj akciji „Jedno dijete, jedna namirnica“. Ovim putem se najiskrenije i najtoplije zahvaljujemo našim roditeljima što su se i ove godine iskazali svojim interesom i dobrom rukom.

 

S toplinom u srcu, iskrenom radošću, veselom i raspjevanom atmosferom  na vanjskom prostoru našeg vrtića,  priveli smo kraju ovogodišnje aktivnosti.

 

Sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2022.godinu žele Vam djeca i odgojitelji DV Medulin, Podružnica Pomer.

Skupina „Pčelice“ (odgojiteljice Denise Cukon Petretić i Vilma Križanac)

Skupina „Žabice“ (odgojiteljice Iva Cukon i Zdenka Lorencin Detoffi)

Skupina „Loptice (odgojiteljice Ivana Kožul i Iva Gasparini)