IMG_1701Danas je zamjenik načelnika Općine Medulin Damir Demarin s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda  – Operativni program učinkoviti ljudski potencijali – „Čuvajmo srce“, temeljem kojeg  su općini odobrena sredstva u iznosu od 485.356,50 kn.

 

Cilj projekta je promicanje zdravih navika i zdravlja i prevencije pojave ishemijske bolesti srca  te edukacija o važnosti prevencije pojave ishemijske bolesti srca.

 

Kroz dvije godine trajanja projekta promovirati će se Dan zdravlja, održati će se 13 edukativnih seminara, četiri kreativne radionice, održati će se šest  javno zdravstvenih akcija, šest savjetovališta liječnika kardiologa, održati će se jedna izložba  s porukama  o važnosti zdravlja u životu ciljne skupine 54 +, te će se podijeliti  ukupno 2650 informativnih i promotivnih materijala.

 

U sklopu projekta održati će se manifestacija „Srcem na moru“  kojom će se promovirati zdrave navike te fizička aktivnost  i zdrava prehrana kao sastavni dio  prevencije pojave ishemijske bolesti srca i kardiovaskularnih bolesti.

 

Partner  Općini Medulin je Općina Vrhovine te će se kroz projekt surađivati dvije općine s različitim indeksom razvijenosti ( Općina Medulin spada u  VIII. Skupinu a općina Vrhovine u I skupinu  razvijenosti).

 

Ovim projektom pridonijeti će se povećanjem znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije pojave ishemijske bolesti srca, a svoje će aktivnosti usmjeriti na promicanje zdravih navika i zdravlja. Ciljna skupina projekta su osobe starije od  54 godine kojima će se pružiti edukacija, pomoć i motivacija radi daljnjeg  postupanja u primjeni zdravih životnih navika u svakodnevnom životu.

 

 

OPĆINA MEDULIN