1920x1080_zajednoprotivkoroneU dogovoru s članovima Fonda gradova i općina Zaklada će sredstva predviđena za natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ namijeniti Humanitarnoj akciji prikupljanja donacija za nabavku zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage na području Istarske županije, koju je pokrenulo Društvo Crvenog križa Istarske županije.

 

 

 

Radi se o ukupnom iznosu od 120.000,00 kn, a ista će se uplatiti sredstvima većine članova fonda uključujući i sredstva Općine Medulin te grada Labina, Novigrada, Vrsara, Buja, Općina Marčana, Savičenta, Funtana, Ližnjan, Pazin, Medulin te sredstvima iz Zaklade.

 

 

Prikupljenim financijskim sredstvima kupiti će se potrebna medicinska zaštitna oprema za sve službe koje se nalaze na prvoj crti u ovoj borbi sa korona virusom, od doktora, medicinskih sestri, tehničara i drugog bolničkog osoblja, policajaca, vatrogasnih službi, dobrovoljnih vatrogasaca do volontera i volonterki svih istarskih društava Crvenih križeva. Oprema je namijenjena zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Istarska županija: Opća bolnica Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Istarski domovi zdravlja, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“. Zatim operativnim snagama u sustavu Civilne zaštite Istarske županije i to: Društvu Crvenog križa Istarske županije i Gradskim društvima Crvenog križa Buje, Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj; Policijska uprava Istarska; Vatrogasna zajednica Istarske županije; Hrvatska gorska služba za spašavanje, Stanica Pula.

 

 

 

Radi se o zaštitnoj opremi koja je potrebna i nužna za sigurno djelovanje svih djelatnika zdravstvenih ustanova i ostalih operativnih snaga: zaštitna odjela, zaštitne maske i viziri, jednokratne rukavice, zaštitne naočale, zaštita za cipele, dezinfekcijsko sredstvo i druga potrebna potrošna oprema.

 

 

 

Nadalje, sredstva će se iskoristiti i za nabavku artikla, hrane, higijenskih potrepština za humanitarne pakete namijenjene građanima pogođenim situacijom s koronavirusom, one najugroženije obitelji, starije osobe koje su ostale bez prihoda.

 

 

 

Ovo je prilika da se cijela Istra uključi, svaka pa i najmanja donacija je dobrodošla. Zajedno možemo puno učiniti. Zaklada ovom prilikom poziva sve koji su u mogućnosti da doniraju, pa i mali iznos, sve je dobrodošlo, jer zaštitna oprema se brzo troši.

 

 

Sredstva za ovu humanitarnu akciju mogu se donirati na poseban broj žiro računa: IBAN HR3824070001500008436 OTP banka, svrha uplate – za humanitarnu akciju ZAJEDNO PROTIV KORONE. Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) code OTPVHR2X.

 

 

 

Više informacija o ovoj akciji: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/novosti/detaljnije/zakladin-fond-gradova-i-opina-donirao-sredstva-humanitarnoj-akciji-zajedno