StipendistiDana, 27. prosinca 2022. godine u multimedijalnom centru 3mc u Medulinu održano je potpisivanje Ugovora o stipendiranju s učenicima i studentima s područja općine Medulin. Načelnik Ivan Kirac tom je prilikom pohvalio sve učenike i studente s područja općine koji svojim obrazovanjem, znanjem i ulaganjem u budućnost uvelike doprinose razvoju Općine Medulin. Upravo iz tog razloga ove je godine povećan pojedinačni iznos stipendija te one sada iznose 1.200,00 kuna za studente koji studiraju izvan Istarske županije (prethodno 1.000,00 kuna), dok je iznos učeničkih stipendija povećan s 500,00 na 600,00 kuna. Studentima kojima su prethodno dodjeljene stipendije ostaju vrijediti pravila i iznosi po kojima su ranije potpisali Ugovore.

 

 

Današnjem potpisivanju Ugovora prisustovali su uz načelnika Ivana Kirca i viši savjetnik Gianni Bužleta, pročelnik Marko Cukon te viši stručni suradnik Nenad Vojnić te studenti i učenici dobitnici stipendija. Općina Medulin tom im je prilikom pripemila i prigodan poklon, a svi prisutni druženje su nastavili uz zakusku i razgovor o mogućnostima unaprijeđenja života studenata u općini Medulin.

 

 

„Ulaganjem u obrazovanje mladih učenika i studenta ulažemo u budućnost naše zajednice. Danas su to studenti, sutra su budući liječnici, obrtnici, poduzetnici, nastavnici, političari i načelnici. Ulažući u njihovo znanje, ulažemo u sve nas. Općina će se truditi svake godine pružiti što bolje uvjete kako bi svaka mlada osoba s područja naše općine imala adekvatne mogućnosti obrazovanja.“ – Izjavio je načelnik Ivan Kirac.

 

 

Učenici i studenti zadovoljni su uvjetima Općine kako su istaknuli danas na potpisivanju Ugovora, a važno im je ulagati u svoje znanje, jer danas je teško pronaći posao ako nemaš adekvatno znanje i iskustvo.

Ove godine načelnik Ivan Kirac potpisao je ukupno 39 novih studentskih stipendija te čak 15 učeničkih, za što je u proračunu za 2023. godinu osigurano 760.000,00 kuna, odnosno 100.880,00 eura.

 

 

Ukupno u 2023. godini Općina Medulin dodjelila je 60 studentskih te 15 učeničkih stipendija.

 

 

Općina Medulin