Kako bi djelomično ublažila posljedice koje su epidemiološke mjere uvedene početkom travnja ove godine ostavile na poslovne subjekte i mještane Općine Medulin, Općinski načelnik je dana 04. travnja 2020. godine donio odluku o privremenoj obustavi obračuna zateznih kamata, čime je svim obveznicima omogućeno kašnjenje u plaćanju obaveza bez financijskih posljedica, budući da su u jednom trenutku mnogi morali zatvoriti svoje objekte, a dio mještana je ostao bez primanja.

 

 

 

Mjere zabrane rada ukinute su kada je epidemiološka situacija to dozvolila, poslovni subjekti nastavili su s radom. Turistička sezona ipak nije u potpunosti podbacila, već se bilježi relativno zadovoljavajući dolazak gostiju na područje naše općine.

 

 

 

S toga je dana 17. srpnja donijet zaključak o stavljanju van snage zaključka iz travnja, te se obračun zateznih kamata nastavlja od 01. kolovoza 2020. godine, a sve u cilju zadržavanja financijske discipline i osiguranja pravovremenog plaćanja obaveza kako bi se mogli izvršavati svi poslovi iz samoupravnog djelovanja Općine Medulin kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana.

 

 

 

 

 

OPĆINA MEDULIN