0001U ponedjeljak 27. srpnja 2020. godine u Banjolama će se prigodno obilježiti 35. godišnjica otvorenja tamošnjega Društvenog doma. Program započinje u 19 sati te će se održati na otvorenom, na površini ispred Zavičajne galerije Crnobori (u sklopu Doma). Razgovorom sa zaslužnim pojedincima i mještanima, predstavnicima mjesnoga odbora Banjole i Općine Medulin prisjetiti ćemo se toga vremena i svega što su Banjolci učinili kako bi realizirali projekt izgradnje Društvenog doma u svojem mjestu.

 

 

 

U toj će prilici prisutni moći u prostoru galerije razgledati i izložbu kojom želimo predstaviti vrijeme u kojemu su Banjolci organizirani unutar tadašnje Mjesne zajednice „Ivan Lorencin“ Banjole, a koja je teritorijalno osim Banjola obuhvaćala i naselja Premantura, Pomer, Vinkuran, Vintijan, Pješčana Uvala, Valbonaša i Valdebek) samodoprinosom, nesebičnim radom i trudom, ulaganjem svoga vremena i energije, iz ljubavi prema svojoj zajednici izgradili mjesto okupljanja za sve generacije mještana. U istom prostoru i danas, ne samo oni već i razni drugi korisnici, kao i sama Općina organiziraju aktivnosti, sadržaje, događanja i manifestacije iz raznih područja djelovanja.

 

 

 

Stoga, u želji da se zahvalimo onima koji su nam u dotu ostavili prostor Društvenoga doma,  ovime pozivamo sve Banjolce i ostale zainteresirane da u ponedjeljak obilježimo svečanu priliku 35. obljetnice njegova otvorenja, koje se održalo upravo 27. srpnja 1985. godine.

 

 

 

Događaj će se održati sa svim mjerama i preporukama Stožera u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom Covid – 19, a sve posjetitelje molimo da poštuju preporučeni razmak i nose zaštitne maske.

 

 

PRILOG:

 

 

 

OPĆINA MEDULIN