Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • obavijesti
  • Odarbana obavijest
Fenoliga i JU Kamenjak - poziv na predavanje ŽELJKO CVRTILA - „Terorizam, nacionalna sigurnost, migracije“ - danas 08.02.
08.02.2024.

FENOLIGA udruga u kulturi i JU KAMENJAK pozivaju vas na predavanje ŽELJKA CVRTILE „Terorizam, nacionalna sigurnost, migracije“ danas 08.02.2024. u 19,00 h u Premanturi - "Škola" na placi.

 

Ulaz slobodan.

 

 

O predavanju:

Nacionalna sigurnost je složeni mehanizam koji ovisi i o drugim vrstama sigurnosti, prije svega međunarodnoj, ali i stanju sigurnosti u pojedinoj državi. Terorizam ima svoju daleku prošlost, no vidimo da ga i sadašnjost nije lišena. Različiti faktori izazivaju terorizam, a najčešće mu pribjegavaju pojedinci i skupine koje se nisu u stanju ravnopravno suprotstaviti nekoj većoj organizaciji koju onda tajno i podmuklo napadaju. Migracije su također poznate kroz cijelu povijest, no u novije vrijeme su one prema EU masovne i izazivaju niz dvojbi i rasprava, od toga da se radi o humanitarnim pokretima do ugrožavanja nacionalne sigurnosti pojedinih država. Kroz ovo predavanje i interakciju s publikom, nastojat ćemo razriješiti sva ova pitanja i dvojbe.

 

O predavaču:

Željko Cvrtila, mr. krim., u Ministarstvu unutarnjih poslova proveo je razdoblje od 1987. – 2009. godine, gdje i završava Srednju policijsku školu, te uz rad Visoku policijsku školu, a 2008. godine na Poslijediplomskom studiju iste škole stječe stručno zvanje magistra kriminalistike. Umirovljen u najvećem policijskom zvanju – Glavni policijski savjetnik. Od 2009. godine konzultant je za sigurnost i upravljanje.

Tijekom radnog vijeka prolazi policijske poslove od izvršitelja: policajca specijalca, pozornika, vođe ophodnje, detektiva, inspektora, preko srednjeg rukovoditelja: vođe sektora, vođe grupe, šefa smjene, pomoćnika i načelnika Policijske postaje, do rukovoditelja najvišeg ranga: načelnika odjela unutarnje kontrole i zaštite svjedoka, te Uprave kriminalističke policije (pomoćnik glavnog ravnatelja policije).

Učestvovao u niz domaćih i međunarodnih stručnih skupova, seminara i tečajeva među ostalim kao voditelj ili organizator.

Pokretač, voditelj ili sukreator više različitih projekata od kojih ćemo spomenuti

„Moj pozornik u mojem kvartu“, izradu Pravilnika o unutarnjem nadzoru i uvođenja civilnog nadzora nad radom policije, reorganizacije kriminalističke policije i osnivanja PN USKOK-a.

Bio predavač na više internih, nacionalnih, regionalnih i međunarodnih edukacija i seminara, te sukreator nekoliko edukacijskih i obrazovnih programa. Također sudjelovao u izradi i pripremi mnogih zakonskih i pod zakonskih akata, međunarodnih ugovora, te nacionalnih akcijskih planova i strategija.

Objavio više od šezdeset članaka s područja kriminaliteta i sigurnosti u časopisima Zaštita i Novi informator.

Autor je knjige „Kako kontrolirati organizirani kriminalitet u Hrvatskoj“.

Izabran je u naslovno nastavno zvanje predavača u znanstvenom području društvene znanosti, znanstveno polje - sigurnosne i obrambene znanosti, te je bio predavač na Sveučilištu Libertas.

Za svoj rad primio preko dvadeset zahvala, priznanja, plaketa i odlikovanja.

Osnivač i član strukovne Policijske udruge „IPA – Zagreb“, gdje je bio zamjenik predsjednika i predsjednik Udruge. Bio je član Vijeća za urbanu sigurnost Grada Zagreba. Član je braniteljske Udruge ATJ Lučko i UHB RH.

 

UDRUGA FENOLIGA

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check