Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Započela rekonstrukcija županijske ceste na ulazu u Medulin
29.03.2022.
Galerija

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac  obišao je gradilište  rekonstrukcije županijske ceste broj 5133 koja se provodi  u dijelu od benzinske postaje Shell do Osnovne škole  Dr. Mate Demarina.

Radovi se izvode temeljem Ugovora kojeg je Općina Medulin zaključila  sa Županijskom upravom za ceste Istarske županije i Istarskim cestama d.o.o. i prema kojem se ukupna vrijednost radova od 1,960.000,00 kuna podmiruje u jednakim dijelovima  od strane Županijske uprave za ceste i Općine Medulin.

Rekonstrukcijom će se obuhvatiti  gotovo jedan kilometar prometnice (932 m) na ulazu u Medulin.

Radovi obuhvaćaju popravak asfaltnog kolnika, odnosno frezanje asfaltnog kolnika debljine  četiri odnosno  šest centimetara, asfaltiranje s novom asfaltnom mješavinom te obnavljanje horizontalne signalizacije.

Zbog načina izvođenja radova promet će se odvijati pomoću semafora koji će naizmjenično propuštati promet iz oba smjera. Semafori će se micati u vrijeme kada se ne izvode radovi (u poslijepodnevnim, večernjim i noćnim satima) ali će preostala privremena signalizacija upozoravati vozače na oprez.

Već je ranije prostor uz cijelu dionicu  županijske ceste očišćen uklanjanjem raslinja, a očišćeni su i produbljeni odvodni kanali uz prometnicu.

Načelnik Ivan Kirac naglasio je da će radovi trajati 10 dana, te će Medulin  prve uskršnje goste  dočekati obnovljenim  ulazom u naselje.

OPĆINA MEDULIN

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check