Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
U Medulinu proslavljen blagdan sv. Ageneze
22.01.2024.

U nedjelju, 21. siječnja, u župnoj crkvi blagdan sv. Agneze, zaštitnice  župe, svečano je proslavljen uz misno slavlje koje je predvodio biskup u miru Ivan Milovan, u suslavlju domaćeg župnika vlč. Hrvoje Okadara.

 

Nakon misnog slavlja, ispred crkve sv. Agenze, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković otkrili su novu informativnu ploču pred brojnim okupljenim mještanima i vjernicima. Ploča, napisana na hrvatskom i engleskom jeziku,  sadrži informacije o crkvi sv. Agneze te o kršćanskoj svetici i mučenici Svetoj Agnezi Rimskoj. Otkrivanje informativne ploče bila je kruna provedenih projekata i radova u protekloj godini usmjerenih na obnovu i uređenje okoliša crkve sv. Agenze u Medulinu, financirani su donacijama Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, a sve u cilju njena predstavljanja turistima i mještanima kao značajne povijesne znamenitosti.

 

Zahvaljujući donaciji Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin na Župi sv. Agneze djevice i mučenice proveli su se je radovi na oblaganju podesta i ulaznih stepenica kamenom, nabava novog portuna, montaža rasvjetnih tijela i instalacije te hortikulturno uređenje okoliša. Ovaj zahvat dao je crkvi sv. Agneze u Medulinu potpuno novi izgled, upravo na vrijeme za proslavu njezinog blagdana.

 

OPĆINA MEDULIN

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check