Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Svečano otvorenje medulinskog Malina na vitar u petak 15.07.2016.
12.07.2016.
Svečano otvorenje medulinskog Malina na vitar u petak 15.07.2016.

Općina Medulin s ponosom najavljuje i poziva vas na svečanost otvorenja medulinskog Malina na vitar ovoga petka, 15. srpnja 2016. s početkom u 20 sati na medulinskoj rivi, na novouređenoj površini multifunkcionalnog platoa uz sam Malin.

Događaj će okupiti sve generacije medulinaca, njihovih gostiju i posjetitelja, a u samom programu predstaviti će se izvedbama pjesama i plesa djeca iz Dječjeg vrtića Medulin kao i učenici O.Š. dr. Mate Demarina iz Medulina te članovi DKUS Mendule. Tijekom događaja, koji započinje u 20 sati, na novouređenoj površini uz malin biti će otvorena izložba fotografija koja je proizašla iz publikacije posvećene povijesti medulinskih mlinova, koju je upravo izdala Općina Medulin, a čiji je autor i urednik povjesničar Andrej Bader.

Za najmlađe, ali i druge zainteresirane posjetitelje, biti će održane tematske kreativne radionice, a biti će predstavljeni i prekrasni likovni te radovi u keramici, prava mala umjetnička djela koja su za ovu prigodu pripremili polaznici DV Medulina i učenici O.Š. dr. Mate Demarina iz Medulina. Temi malina svoje su radove posvetili umjetnici s područja općine Medulin, a svi će se navedeni radovi tijekom događaja moći razgledati te uz donaciju dobrovoljnih priloga moći ponijeti sa sobom kao suvenir i sjećanje na ovu posebnu prigodu.

Sav prihod prikupljen tijekom događaja biti će doniran Gradu Vukovaru za obnovu vodotornja.Time Općina Medulin želi na simboličan način, upravo na večeri otvorenja obnovljene vjetrenjače - simbola Medulina, poslati pozitivnu poruku i  uključuje se u akciju prikupljanja sredstava za obnovu vodotornja - simbola Grada Vukovara, koja je u tijeku u cijeloj Hrvatskoj.

Proslavu otvorenja malina oplemenit će bogata gastro ponuda tradicionalnih jela i kolača, za koje će se također prikupljati dobrovoljni prilozi te slavljenička torta kojom će mještani, uzvanici, posjetitelji proslaviti ovaj za Općinu Medulin izniman i zaista jedinstven događaj, budući se jedra medulinske vjetrenjače, izgrađene 1878. godine, nakon više od stotinu godina ponovo okreću! Ponosni smo na činjenicu da je od svih poznatih i kroz povijest izgrađenih mlinova na vjetar na Jadranu, medulinski Malin jedini obnovljen, jedini s rekonstruiranim mehanizmom mlina i vjetrenjače koji omogućavaju njegovu izvornu funkciju  - mljevenje žita, a obnova medulinskog Malina dijelom je financirana sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Vatromet i koncert Tamare Obrovac i Transhistria ensebmle-a, te Malin i njegova jedra koja se okreću u pozadini, učinit će ovu prigodu zaista posebnom i svečanom, stoga dođite i s nama proslavite i uživajte, ovoga petka na medulinskoj rivi, kod Malina!

OPĆINA MEDULIN

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check