Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Povećane učeničke i studentske stipendije u Općini Medulin
03.11.2022.
Savjet mladih

Općina Medulin krajem listopada raspisala je Natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija, a novost i iznenađenje za sve mlade učenike i studente ove godine je povećanje iznosa stipendija.

Od ove godine Općina Medulin povećale je iznose stipendija za nove stipendiste, te su tako učeničke stipendije povećane s 500,00 kn na 600,00 kn, dok su studentske stipendije za studente koji studiraju unutar Istarske županije povećane s 800,00 kn na 1.000,00 kuna, a za studente koji studiraju izvan Istarske županije povećane s 1.000,00 kuna na 1.200,00 kuna!

„Ulaganje u obrazovanje mladih ljudi je nešto što će se Općini višestruko vratiti. Mladi trebaju danas našu pomoć kako bi sutra mogli vrijedno obavljati posao za koji su se školovali, osnivati obitelji i vratiti se živjeti u općinu Medulin nakon završenog školovanja. Trud, rad i obrazovanje mladih je nešto što moramo nagraditi, poticati i na čemu ćemo i u budućnosti raditi. Najčešće čujemo da su mladi budućnost, nama su mladi sadašnjost i moramo im pomoći sada graditi njihovu budućnost.“ izjavio je načelnik Ivan Kirac.

Za učeničke i studentske stipendije u proračunu za 2023. godinu predvidjeti će se 760.000,00 kuna, a natječaj je otvoren do 10.11.2022. godine. Sve informacije o natječaju mogu se pronaći na web stranici Općine Medulin.

Općina Medulin dodatno dodjeljuje i poticaje mladim poduzetnicima kroz Javni poziv za dodjelu sredstava za razvoj malog i srednjeg poduzetništva čija se objava očekuje tijekom ovoga mjeseca. Također, ove godine po prvi puta obavljen je i natječaj za neformalne skupine mladih na koji su mladi mogli prijaviti projekt u vrijednosti čak 15.000,00 kuna. Natječaj je završen, a projektna ideja koja je pobijedila na natječaju provesti će se tijekom studenoga i prosinca. U proračunu za 2023. godinu planirati će se još brojnih aktivnosti za mlade, a sve ideje i prijedloge mladi mogu poslati i Savjetu mladih Općine Medulin koji je produžena ruka svih mladih općine.

Ulažimo u mlade danas!

OPĆINA MEDULIN

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check