Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Općina Medulin Općoj bolnici Pula uručila vrijednu donaciju
23.01.2024.

Općinski načelnik Ivan Kirac uručio je ravnateljici Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Ireni Hrstić, dr. med.  lutku za  vježbanje reanimacije. Nastavak je to donacija koje  se redovito dodjeljuju Općoj bolnici  Pula i to bilo da se Općina Medulin priključi nekoj od  akcija odnosno poziva Opće bolnice, bilo da na inicijativu Općine, Bolnica iskaže svoje potrebe za nabavom opreme.

 

Ravnateljica  OB Pula zahvalila je Općini Medulin na donaciji vrijednoj gotovo 5.500,00 EUR-a, navodeći kako  se Bolnica brine da sve potrebe djelatnika i pacijenata budu zadovoljene, a  donacije  općina i gradova koriste  se za pokrivanje tzv. nadstandarda. Tako će i ova simulacijska lutka biti početak opremanja edukacijskog centra u kojem će se mladi kadar učiti vještinama, a postojeći kadar  obnavljati će svoja stručna znanja.

 

Kako je naglasila dr. Tatjana Bilić, voditeljica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, sve hitne službe dužne su obnavljati  znanja iz reanimacije, te  tehnike   na modelima  moraju biti  dovedene  do savršenstva, da bi se iste u stvarnim situacijama izvele dovoljno dobro. Donirana lutka omogućava, osim masaže srca i umjetnog disanja, simulacije različitih patoloških ritmova, te  zapravo simulira realan život i realne probleme pacijenata.

 

Glavni tehničar OHBP Roberto Licul i Glavna sestra bolnice Irina Pucić  također su se zahvalili na donaciji istaknuvši  kako je za medicinsko osoblje važno stalno usavršavanje,  a lutka će se koristiti za edukacijske tečajeve za mlade sestre i tehničare.

 

Načelnik Ivan Kirac naglasio je  kako se Općina Medulin uvijek  odazove na potrebe  ustanova koje rade na dobrobit zajednice Prošle godine donirana je oprema za  mikrobiološki laboratorij, a  ove je godina donirana  simulacijska lutka. Zahvalio se svim djelatnicima Bolnice na svemu što čine spašavajući živote naših žitelja, te poželio da se lutka  što više koristi za vježbu, a da  stvarne situacije spašavanja života budu što rjeđe.

 

Ravnateljica Irena Hrstić se još jednom zahvalila na donaciji naglasivši kako je  kod donacija najvažnija  pozitivna emocija i dobra volja. Građani  su  prepoznali da je zdravstvo jedna od djelatnosti u koju je dobro usmjeriti sredstva, na dobrobit cjelokupne zajednice.

 

OPĆINA MEDULIN

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check