Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Općina Medulin nastavlja s donacijama u zdravstvu
24.01.2024.

Nakon što je početkom tjedna Načelnik Općine Medulin uručio ravnateljici Opće bolnice Pula Ireni Hrstić, lutku za  vježbanje reanimacije, danas je stomatološkoj ordinaciji u Medulinu uručena polimerizacijska lampa koja će uvelike olakšati rad  stomatološke ordinacije.

 

Vrijednost donacije je  nešto manje od 1000,00 EUR-a  a kako je naglasila glavna sestra, voditeljica Ispostave Istarskih domova zdravlja u Puli, Olga Rojnić, svako obnavljanje opreme pruža kvalitetniju skrb pacijentima. Tim ambulante Medulin je u cijelosti popunjen i pruža sve potrebne usluge svojim pacijentima. Istaknula je kako je suradnja s Općinom Medulin  odlična, Općina prati potrebe ordinacija Doma zdravlja i nikada se nije dogodilo da se odbije neki zahtjev za ulaganje odnosno povećanje standarda pružanja ambulantnih  usluga.

 

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac istaknuo je da se Općina Medulin odaziva zahtjevima liječnika, kako bi im se pomoglo da se nabavi potrebna oprema, a sve kako bi naši mještani imali kvalitetniju skrb. Osim ulaganja u opremu, sama zgrada Ambulante je  obnovljena, a  nedavno je riješen i gorući problem parkiranja pacijenata. Naime, obzirom da  se Ambulanta nalazi u centru Medulina, nije imala na zadovoljavajući način riješeno parkiralište unutar svoje  parcele, pa je Općina otkupila nekretninu udaljenu cca 40 m od ambulante  kako bi se  na njoj  osigurala parkirališna mjesta. 

 

Stomatologinja Doria Derossi Maras i sestra Elena Pavlovski  demostrirale su rad s polimerizacijskom lampom i objasnile njenu funkcionalnost i važnost pri polimerizaciji svih fotoosjetljivih stomatoloških materijala. Pozdravile su rješavanje  parkirališnih mjesta u blizini ordinacije, što najviše znači starijim i teže pokretnim pacijentima, koji su u ordinaciju uvijek morali dolaziti u pratnji.

 

Svi su se prisutni složili kako će se i  tekućoj godini pokriti potrebe  Doma zdravlja iz  općinskih donacija.

 

OPĆINA MEDULIN

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check