Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Mališani s područja općine Medulin dočekali Sv. Nikolu kod malina na vitar
06.12.2021.
Galerija

Ove su se godine mališani iz vrtića s područja općine Medulin, iz Dječjeg vrtića Medulin sa područnima te DV Sunčice iz Banjola, okupili u Medulinu kako bi upravo na njegov dan, 6. prosinca, dočekali Sv. Nikolu.

Djeca su u predivnom jutru sa svojim odgajateljima prošetali suncem okupanom medulinskom rivom, od Mižerije do malina na vitar. Upravo je na tom mjestu, na prostranom platou uz malin, u organizaciji Općine Medulin i DV Medulina, uz pomoć komunalnog poduzeća Buža, upriličen doček Sv. Nikole.

No prije samog dočeka i druženja kod malina, Sv. je Nikola mališane iznenadio svojim dolaskom s mora. Naime, dok su djeca u povorci šetala uz more, približila im se barka na kojoj je doplovio upravo svetac zaštitnik djece. Nakon kratke vožnje medulinskim portom, dok su dječica obilazila zaljev šetnicom, Sv. Nikola se iskrcao na molu kod malina na vitar.

A tamo je njega i mališane dočekao i Krampus… Uz glazbu, dječju ciku i smijeh, Sv. Nikola je prišao svakoj vrtićkoj skupini te svim mališanima podijelio slatkiše. Oni su mu zauzvrat, u blagdanskom duhu i veselju recitirali, pjevali i plesali. Njegov pratitelj Krampus svoje je šibe pak rezervirao isključivo za odrasle, no mališani su na Krampusovo pitanje jesu li tete u vrtiću bile zločeste i zaslužile šibu, sva u glas povikala da nisu, i da ne trebaju dobiti šibe, pa su se i odgojiteljice mogle počastiti pripremljenim slatkišima.

Kako su šibe ostale neiskorištene, Sv. Nikola i Krampus odlučili su nakon susreta s mališanima kod malina obići urede Općine Medulin te posjetiti djelatnike, pročelnike i samog načelnika, pa je još za vidjeti hoće li ipak nekome šibe biti uručene.

OPĆINA MEDULIN

foto/ Lara Vujica

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check