Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Fenoliga i JU Kamenjak - poziv na predavanje "Čudesni svijet pčela", Nediljko Landeka - 07.03. u Premanturi
04.03.2024.

FENOLIGA udruga u kulturi i JU KAMENJAK pozivaju vas na predavanje NEDILJKO LANDEKA „Čudesni svijet pčela“ u četvrtak, 07.03.2024. u 19,00 h u Premanturi - "Škola" na placi.

Ulaz slobodan.

 

 

O predavanju:

Pčele su danas, izrazito ugrožena skupina kukaca. Pri tom se ne misli samo na medonosnu pčelu nego i stotine vrsta divljih pčela o kojim još uvijek jako malo znamo. Pesticidi, klimatske promjene, gubitak staništa i dolazak novih invazivnih vrsta su najvažniji čimbenici koji danas pogađaju pčele. 

U predavanju će biti riječi kako pčele funkcioniraju u velikim zajednicama, kako se sporazumijevaju i kako pčelar gospodari medonosnom pčelom. Osim toga biti će  opisan i životni ciklus divljih pčela koje žive u malima zajednicama, bumbara, ili potpuno samotnjačkih, solitarnih pčela. 

 

O predavaču:

Dr. sc. Nediljko Landeka već 30ak godina se bavi proučavanjem kukaca. Zaposlen je u Županijskom zavodu za javno zdravstvo a magistarski i doktorski studij je završio na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. U profesionalnom smislu područje interesa su mu kukci  vezani za javnozdravstvene probleme (prijenosnici bolesti i štetnici). Bavi se i vrstama koje smatramo korisnim a to su, u prvom redu, kukci iz porodice pčela. Aktivan je u lokalnoj pčelarskoj udruzi u kojoj često organizira promotivne aktivnosti o važnosti pčela i njezinoj zaštiti.

 

FENOLIGA udruga u kulturi i JU KAMENJAK

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check