Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
DVD Medulin u ljetnu sezonu ulazi s novim vozilom i novim radio stanicama
16.03.2023.

DVD Medulin dobrovoljno je društvo s tradicijom dugom 45 godina, broji 60-ak članova od čega je čak 34 operativna člana, a njihovi članovi na dobrovoljnoj bazi riskiraju vlastiti život u cilju spašavanja tuđeg života, očuvanja imovine i prirode. U cilju kontinuiranog ulaganja u neophodnu opremu  te lakši ulazak u novu sezonu načelnik Općine Medulin Ivan Kirac uručio je članovima DVD-a Medulin nove radio stanice povezane na regionalni i nacionalni sustav obavješćivanja te radio stanice za međusobnu komunikaciju članova DVD-a na terenu.

Tim povodom predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marin Mihovilović, zapovjednik Branko Folo, članica Upravnog odbora Mirna Mihovilović Radolović i tajnik Saša Lazarić preuzeli su nove radiostanice u vijećnici Općine Medulin te istaknuli kako će im one uvelike olakšati rad na terenu. Donacijom Općine Medulin nabavljen je sustav radio stanica koji se sastoji od jedne Tetra radio stanice povezane na obavijesni sustav MUP-a i regionalni i nacionalni sustav Vatrogasne zajednice te 5 jedinica (radio stanica) za interno povezivanje operativnih snaga DVD-a Općine, kao nužne unificirane opreme koja će omogućiti jasno i pravovremeno obavješćivanje, promptne intervencije te olakšati komunikaciju unutar operativnih snaga općinskog DVD-a u budućem djelovanju.

Naš DVD Medulin zaslužan je za svaku dobro provedene intervenciju na terenu uz JVP Pula i ostala vatrogasna društva. Uvijek su na raspolaganju zajednici i kao takvi zaslužuju imati adekvatnu opremu, vozila i infrastrukturu za rad. Nastavljamo ulagati u njihovo funkcioniranje, samim time i u zaštitu života naših mještana, imovine i prirode. Upravo zato nabaviti će se i vozilo za šumske požare čiju isporuku očekujemo kroz mjesec dana“ istaknuo je načelnik Ivan Kirac.

Ljetnu sezonu naš DVD Medulin dočekati će s još jednim neophodnim vozilom. Šumskim vozilom marke MAN, zapremnine 3.000 litara. Vrijednost vozila je 93.750,00 eura, a podjednakim iznosom financirali su ga Općina Medulin, Javna ustanova Kamenjak i Turistička zajednica Općine Medulin. DVD Medulin trenutno posjeduje 9 vozila, a službeno uručenje novog vozila očekuje se kroz mjesec dana, prije ljetne sezone i najvećih opasnosti od požara.

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check