Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
“CLEAN UP MEDULIN 2024. - 02.06.2024.
31.05.2024.
“CLEAN UP MEDULIN 2024. - 02.06.2024.

Medulinska udruga za promicanje ekologije „EKO MORE“, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, organizira tradicionalnu 28. akciju čišćenja podmorja plaža Medulin Riviere. Aktivnost se provodi i u sklopu akcija čišćenja podmorja Mediterana, “Clean-up the Med Day”, koje se održavaju u svim zemljama koje gravitiraju Mediteranu.

Naziv manifestacije u Medulinu je “CLEAN UP MEDULIN 2024. ”. Tradicionalno sudjeluju ronioci, turisti koji borave u Općini Medulin i ronioci ronilačkih klubova Ronilačkog Saveza Županije Istarske.

Osim ronioca na manifestaciji tradicionalno sudjeluju i mjesni ribari i barkajoli sa vlastitim brodicama.

Suradnici u ovogodišnjoj akciji čišćenja mora i obale su i mjesne ronilačke i sportske udruge, ronilački klub “Centar” i sportsko ronilački klub “Mladost”.

Tradicionalni sponzor manifestacije su Turistička Zajednica Općine Medulin te Županija Istarska putem Ronilačkog Saveza Istarske Županije.

Ovogodišnja akcija čišćenja podmorja i obale održati će se u nedjelju, 02. lipnja.

U planu su ronilačke EKO akcije podmorja plaža od Bijece do Kažele, dok će mladi sportaši iz RSK “Mladost” odstraniti plastični i drugi otpad sa obale Arenaturistovog autokampa “Arena Medulin Campsite”.

Posebnost ovogodišnje akcije je da su medulinski ronioci potaknuti izvješćima o onečišćenju podmorja u Luci Medulin, a sa željom da kao mještani i ronioci iz Medulina doprinesu smanjenju šteta od nastalog onečišćenja, predložili proširenje i na lokaciju nedavnog požara plovila. Akciju čišćenja podmorja u luci podržali su Općina Medulin, Turistička Zajednica Općine Medulin i Lučka Uprava Pula.

Na poziv JU „Kamenjak“, koja upravlja područjima u Općini Medulin temeljem Zakona o zaštiti prirode, medulinski ronioci će uz ispomoć ronioca iz ostalih klubova RSIŽ-e izvršiti pregled i eko akciju na lokaciji Šćuza u Medulinskom zaljevu te odstraniti zaštitnu upijajuću branu koju je JU „Kamenjak“ postavila nakon požara u medulinskoj luci sa ciljem zaštite područja Šćuza.

SATNICA za 02.06.2024.:

10:00 h - okupljanje ronioca i barkariola

10:30 – 13:30 h - EKO akcije po lokacijama

13:30 h - kod kluba, ručak za sve sudionike

 

UDRUGA "EKO MORE"

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check