Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
Albanež d.o.o. nadograđuje svoj vozni park i nastavlja ulaganja u infrastrukturu vodnog sustava
28.02.2024.

U cilju osiguranja još efikasnijih i promptnijih intervencija u održavanju fekalne i oborinske infrastrukture, društvo Albanež d.o.o. danas je uspješno realiziralo primopredaju novog komunalnog kombi vozila IVECO DAILY 35C16 opremljenog sa sandukom i dizalicom. Ovo vozilo, čija nabavna vrijednost iznosi 73.000,00 eura (91.250,00 eura s PDV-om), predstavlja ključan korak prema unapređenju operativnih kapaciteta te osigurava još efikasnije vođenje sustava održavanja.

 

Na službenoj primopredaji vozila sudjelovali su Ivan Kirac, načelnik Općine Medulin, Suzana Racan Stern, v.d. direktor društva Albanež d.o.o., Jelena Kekić, zamjenica direktora društva Albanež d.o.o., te predstavnici tvrtke Benussi d.o.o.

 

Kombi vozilo s dizalicom biti će primarno korišteno za podizanje i spuštanje crpki iz crpnih stanica, kao i za prijevoz troje djelatnika i potrebnog materijala za održavanje fekalne i oborinske infrastrukture. Upotrebom ovog vozila biti će omogućene brže intervencije, što će posebno biti od koristi tijekom ljetnih mjeseci. Također, vozilo će biti ključno za redovito i preventivno čišćenje te za brzu reakciju u slučaju kvara crpke, što će rezultirati smanjenjem troškova poslovanja i efikasnijim rješavanjem problema.

 

Osim ulaganja u vozni park, te bez obzira na najavljeno pripajanje s Vodovodom Pula, Albanež d.o.o. nastavlja s ulaganjima u izgradnju mreže za pročišćavanje i odvodnju otpadnih voda. Nedavno su završeni radovi na izgradnji sanitarne odvodnje dijela naselja Premantura – Hrastovec, uključujući izgradnju fekalne kanalizacije dužine 800 metara, što je omogućilo izvođenje 12 kućnih priključaka, s mogućnošću daljnjih priključenja. Ukupna vrijednost radova iznosi 376.768,08 eura. Također, dovršena je izgradnja sanitarne odvodnje u dijelu naselja Volme – Kanali K-1 i K-1.1, s ugovorenim iznosom radova od 197.882,50 eura. Ovi radovi obuhvatili su postavljanje fekalne kanalizacije u dužini od 460 metara, te izvedbu 26 kućnih priključaka. Ovime osiguravamo još kvalitetniju uslugu našim korisnicima i unaprjeđujemo životnu sredinu našeg područja.

 

Također, u tijeku su dva značajna postupka javne nabave za odabir izvođača za gradnju transportnog cjevovoda Vintijan – Vinkuran, te za rekonstrukciju podmorskog ispusta Banjole i podizanje stupnja pročišćavanja uređaja Banjole.

 

Ovim projektima, Albanež d.o.o. nastavlja pružati visokokvalitetne vodne usluge kako bi osigurao dugoročnu održivost i zadovoljstvo korisnika.

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check