Kategorija
Općina Medulin
Centar 223
52203 Medulin
HRVATSKA
Kontakt telefon

052 385 650

Kontakt mail

opcina@medulin.hr

  • Početna
  • novosti
  • Odarbana novost
6. Obiteljski dan Općine Medulin najuspješniji do sada, prikupljeno 42.611 kuna!
13.10.2022.

Prošle subote, 8. listopada 2022., u završnici ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Medulinu je, nakon dvije godine pauze, održan 6. Obiteljski dan pod sloganom „Svi za naše osmaše!“.

Ovogodišnja zabavno-humanitarna manifestacija u organizaciji Općine Medulin imala je kao i u ranijim izdanjima konkretnu svrhu prikupljanja donacija - pokrivanje troškova završnog izleta za potrebite učenike 8. razreda OŠ dr. Mate Demarin Medulin s područja općine Medulin. Tim je povodom na uređenoj površini kraj medulinskog Malina na vitar okupila oko 1000 mještana i posjetitelja svih generacija, koji su uživali u predivnom sunčanom danu te mnogobrojnim aktivnostima i sadržajima unutar petosatnog dnevnog programa.

Zahvaljujući iznimnim pojedincima, udrugama, ustanova i poduzećima koji djeluju na području općine i uključili su se u realizaciju manifestacije, program ovogodišnjeg Obiteljskog dana bio je prava proslava, kako i priliči nakon dvogodišnje pauze. Na suncem okupanoj rivi kraj medulinskoga Malina na vitar događaj je u 10 sati otvorila ravnateljica OŠ dr. Mate Demarin Medulin, Emanuela Pinzan Chiavalon, željom da svi posjetitelji kao i svi uključeni u organizaciju i realizaciju programa dan provedu u dobrom raspoloženju i zajedništvu.

Uslijedili su nastupi naših najmlađih sumještana, pjesma i ples dječice iz Dječjeg vrtića Medulin te mali folkloraši OŠ dr. Mate Demarin Medulin, nakon čega su održane sportsko – zabavne igre za vrtićku i djecu nižih razreda osnovne škole, u organizaciji predškolske i osnovnoškolske medulinske ustanove. Na rasporedu su potom bile dvije predstave, jedna na površini uz Malin na vitar, u kojoj su sve prisutne svojim autorskim djelom „Miće štorije spod ladonje“ razveselili učenici 3. razreda OŠ dr. Mate Demarin, a druga - predstava Teatra Naranča „Bim & Bom“ - za zabavu i uživanje najmlađih održana je u obližnjoj šumici, kod drugog, neobnovljenog medulinskog malina.

U programu su se dalje publici svojim folklornim nastupom predstavili korisnici Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama IŽ Pula, te više skupina plesača Plesnog studija Pirueta Medulin, donijevši na medulinsku rivu dašak čarolije kroz izvedbu dijela plesne predstave „Putovanje kroz prošlost“ te pozitivnom energijom nabijenu petominutnu „Zumbu za sve!“. Kako bi se zabava za cijele obitelji nastavila, pobrinuo se u svojim gotovo sat vremena dugim interaktivnim „Cirkusarijama“ Omar Ivan Ivančić sa svojim alter egom Klaunom Marekom, a za kraj programa i juštu dozu smijeha, u goste na 6. Obiteljski došao je genijalni pulski komičar Zoran Todorović Todor koji se odazvao pozivu Općine Medulin i u ovoj posebnoj prilici održao svoj humanitarni Stand up Show, odrekavši se svoga honorara u korist same akcije prikupljanja donacija za ove godine odabrani cilj manifestacije.

Paralelno uz program na pozornici, gdje je za glazbu i dobro raspoloženje svih prisutnih bio zadužen DJ Nikola z Kukurini, a cijeli program besprijekorno s puno humora i dobre energije vodio Mattias Stojanović s Medulin FM-a, po cijeloj su se površini uz Malin održavale raznolike aktivnosti i sadržaji za za sve generacije mještana i posjetitelja. Bogatu gastro ponudu u kojoj je zaista svatko mogao pronaći nešto po svom guštu pripremali su redom djelatnici DV Medulina – maneštra, OŠ dr. Mate Demarin Medulin – šugo od gljiva s palentom, članovi Lovačkog društva Istra – šugo od divljači s fužima, te članovi DVD-a općine Medulin koji su na licu mjesta pekli ćevapčiće. Za slatku su se ponudu pobrinule Sonja Boljun Vojak – fritule i Dolores Modrušan, učiteljica iz Područne škole Šišan, sa svojim učenicima – šišanski bucolaji i čokoladne praline, a slatke su delicije sve pripremane na licu mjesta. Tijekom manifestacije ukupno je uz donacije podijeljeno više od 1200 porcija slanih i slatkih jela. Da nitko ne ostane žedan pobrinule su se djelatnice Općine Medulin na čijem su se štandu svi posjetitelji mogli okrijepiti toplim napicima, čajem i kavom te bezalkoholnim pićima.

Na „kreativnom otoku“ uz sam Malin na vitar moglo se razgledati i uz donaciju kao suvenir sa 6. Obiteljskog dana odabrati nešto iz bogate i predivne ponude kreativnih radova koje su pripremili učenici OŠ dr. Mate Demarin - PO Šišan kao i mališani iz DV Medulina, kojima su se na štandovima sa svojom ponudom radova pridružili članovi i korisnici Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama IŽ Pula te članice udruge Zdrav život te članovi medulinskih mjesnih odbora I. i II. ponudom izvrsnih domaćih kolača.

Kako je najvećim dijelom sadržaj programa Obiteljskog dana bio usmjeren na zabavu i veselje naših najmlađih, oni su za cijelog trajanja manifestacije mogli uživati u animaciji, napuhancima, jumbo društvenim igrama, te kutku za slikanje i bojanje Zemlje Zabave, dvosatnoj radionici izrade brodića s naplavinama koju su za njih pripremile i vodile vrijedne i kreativne članice udruge MedulinArt, a za posebno, prigodno i čarobno uljepšavanje malih princeza u goste su prvi puta na Obiteljski dan došle iznimne gošće, multitalentirane Dragana Babić i Rozana Mihovilović Perc koje su u svom vilinskom kutku izrađivale frizure te šminkale malene princeze, ali i zainteresirane djevojke i žene. Za poseban doživljaj sve dječice, iz Pomera je na mali mulo pored Malina na vitar doplovio u svom gucu Roberto Cukon, koji je u tradicionalnoj brodici tijekom dana vozio djecu u pratnji roditelja te ostale zainteresirane posjetitelje medulinskim portom.

U goste na 6. Obiteljski dan došli su i predstavnici MUP-a Prometne policije i HAK-a Pula – Rovinj koji su održati radionicu za mališane o ponašanju u prometu te im podijeliti tematske bojanke. A kako bi sve proteklo u najboljem redu pozivu su se odazvali i članovi tima prve pomoći Crvenog križa Pula koji su tijekom cijele manifestacije biti na površini kraj Malina, dok su volonteri Udruge dijabetičara Istre i Crvenog križa Pula od 10 do 12 sati na svom štandu mjeriti svim zainteresiranim posjetiteljima šećer u krvi i tlak.

Posjetitelji su osim donacijama za ponuđena jela i ponudu kreativnih radova i suvenira donaciju mogli dati i kroz bogatu lutriju koju je u suradnji sa mnogobrojnim sponzorima i donatorima pripremila Općina Medulin. Svaki od gotovo 1000 listića bio je dobitan i svi su listići išli u bubanj za izvlačenje glavnih nagrada lutrije 6. Obiteljskog dana. Samo je izvlačenje organizirano u 13 sati te se tada svima prisutnima svojim pozdravima i zahvalama obratio načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac, koji je potom uz pomoć tri mališana izvlačio i podijelio glavne nagrade lutrije. Najsretniji posjetitelji tako su osvojili jednu od tri glavne nagrade, 3. u vrijednosti od 1.300 kn, 2. u vrijednosti od 1.700 kn i 1. nagradu – Obiteljski paket u vrijednosti od 4.600 kn.

Ono što je obilježilo prošlu subotu i cijelu manifestaciju na medulinskoj rivi osjećaj je veselja, pozitivna energija te odlična i opuštena atmosfera koji su se prenosili kroz glazbu, pjesmu, ples, zagrljaje i osmijehe od osobe do osobe. Srelo se kraj Malina na vitar prijateljskih lica i poznanika koji se nisu vidjeli duže vrijeme, a obitelji su se u dvije, tri generacije zajedno igrale, objedovale, uživale u druženju i zaista prekrasnom, toplom i ugodnom - pravom obiteljskom danu.

A zadovoljstvo i zahvalnost su tim veći kada su zbrojeni rezultati samog humanitarnog dijela manifestacije – prikupljanja donacija za cilj 6. Obiteljskog dana koji je lokalnu zajednicu okupio pod zajedničkim motom „Svi za naše osmaše!“. Uz zahvale svim mještanima i posjetiteljima koji su prošlu subotu proveli na medulinskoj rivi uz Malin na vitar, iz Općine Medulin s ponosom ističu da je prikupljeno ukupno 42.611,00 kuna! Do sada, u svih 6 izdanja ove vrijedne, posebne i zaista jedinstvene manifestacije u organizaciji Općine Medulin, ovo je najbolji rezultat i najviši prikupljen iznos! – koji će biti doniran medulinskoj osnovnoj školi za pokrivanje troškova završnog izleta za potrebite učenike 8. razreda OŠ dr. Mate Demarin Medulin s područja općine Medulin.

Općina Medulin zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su donirali proizvode i usluge za bogatu lutriju ili donirali sredstva uplatom na žiro račun Općine. Velika zahvala ide i svima koji su se uključili i na bilo koji način pomogli u realizaciji 6. Obiteljskog dana. Ukupno je 28 izvoditelja te više od 130 osoba, od čega 115 volontera svojim timskim radom i osobnim trudom i angažmanom omogućilo da 6. Obiteljski dan bude najuspješniji do sada! Do iduće godine, do 7. Obiteljskog dana, hvala od srca svima!

U realizaciji Obiteljskog dana 2022. sudjelovali su:

Dječji vrtić Medulin, OŠ dr. Mate Demarin Medulin s područnom školom Šišan, DVD Općine Medulin, Lovačko društvo Istra, Sonja-Boljun Vojak, članovi Mjesnih odbora Medulin I i II, udruga ljubitelja fotografije Format, udruga Zdrav život, PS Pirueta Medulin, udruga MedulinArt, Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama IŽ Pula, Crveni križ Pula i Udruga dijabetičara Istre, MUP Prometna policija i HAK Pula-Rovinj, Dragana Babić i Rozana Mihovilović Perc, DJ Nikola z Kukurini, Omar Ivan Ivančić – Klaun Marek, Zoran Todorović Todor, Zemlja zabave d.o.o., Teatar Naranča, Roberto Cukon, Regi-Elektrik d.o.o., Med Eko Servis d.o.o., Medulin FM, Javna ustanova Kamenjak, djelatnici Općine Medulin.

Donatori i sponzori Obiteljskog dana 2022.:

UNILINE GRUPA D.O.O., TUBER FORUM D.O.O., OPG TRAPAN, RESTORAN KANTUN MEDULIN, RESTORAN CANDIS 2 MEDULIN, RESTORAN MALIN MEDULIN, AMFORA U.Z.O., GRIZZLY'S BURGER BAR MEDULIN, RESTORAN DA GIOVANNI PREMANTURA, JU KAMENJAK, EXTREME JET, Z.U.O. BARACUDA, CAFFE BAR NEBESKI MEDULIN, RESTORAN LANTERNA PJEŠČANA UVALA, CALLISTO BEAUTY, OBRT NAUTIC FUN, BEACH BAR HAVANA, ULJARA NONNO BRUNO, KAMPANJOLA EKO BIRA, OPG CHIAVALON, ARDOSSI D.O.O., LAGUR ISTARSKA BATANA, PROMOZONA D.O.O., STUDIO DEKORAMA, IDEA PLUS D.O.O., KARBUN BAR PREMANTURA, MESNICA BAKIN MEDULIN, MESNICA BORULA MEDULIN, PRO GYM PULA, TWIST O.J.U., PAPIRNICA PAJO PULA, SAMSON USLUGE J.D.O.O., JISTRA ADVENTURES, UDRUGA MEDULIN ART, PLESNI STUDIO PIRUETA MEDULIN, UDRUGA ROTONDA VINKURAN, UDRUGA ZDRAV ŽIVOT, UDRUGA ART STUDIO PULA, KAŠTEL MOROSINI GRIMANI SAVIČENTA, JAMA BAREDINE (TRAKTOR STORY), FILS D.O.O., BUŽA D.O.O. LOUNGE MALIN, ADRENALIN PARK MEDULIN, PULA OUTDOOR, FLASH STUDIO PULA, NK MEDULIN 1921, KINO VALLI PULA, TEATAR NARANČA, EXTREME FUN D.O.O., RANCH ISTRA STAR, OBRT B&V, U.T.O. M & F, U.O. BATTA, U.O. "LA RIVA", DOMAĆA RADINOST JOZEFINA NIKOLIĆ, OBRT ADRIANA, ADRIA PLUS D.O.O., U.O. COCOAZ, NOVE ISTARSKE KNJIŽARE, BRIONKA D.D. PULA, IZO D.O.O., DV MEDULIN, OPĆINA MEDULIN.

OPĆINA MEDULIN

Autori fotografija: Đulijano Belić, Dragana Babić i Sonja-Barbara Bader

Prelistajte MEDinfo
glasnik Općine Medulin
accessibility close
Alati pristupačnosti
text_increase Veliki tekst check
format_letter_spacing_wide Razmak slova check
contrast Invertiraj boju check
format_color_reset Crno-bijelo check
line_weight Razmak redova check