Vinkuran_1Na novouređenom parkiralištu u ulici Debeli Vrv načelnik Općine Medulin Goran Buić osvrnuo se na netom izvršene radove na području Mjesnog odbora Vinkuran.

 

Istarske ceste su izvele radove na uređenju parkirališta Debeli Vrv, u što je uloženo nešto više od 188.000,00 kuna, a što će bar malo ublažiti kronični nedostatak parkirnih mjesta te omogućiti mještanima i njihovim gostima parkiranje na uređenim parkirnim mjestima.

 

Vinkuran i Vintijan dobili su novu, energetski učinkovitiju javnu rasvjetu, i to u ulicama Štrped, Kučine, Debeli Vrv i Vintijan, a u što je uloženo 100.000,00 kuna.

 

Tijekom zborova mještana u svezi rada Kaštijuna, odnosno ublažavanja djelovanja štetnih imisija odlagališta na mještane Cote, Valbonaše i Vinkurana, došlo se do zaključka o pokretanju inicijative za sadnjom „zelene barijere“, koja bi djelomično filtrirala štetne imisije kojima su mještani gotovo svakodnevno izloženi.

 

Općina Medulin je ove godine osigurala 100.000,00 kuna za sadnju stabala, a s tom će akcijom nastaviti i u idućim godinama kako bi očuvali zdrav okoliš za svoje mještane, dok će uređenjem dječjeg igrališta s kombiniranim igralom taj će plato postati omiljeno i ugodno mjesto za provođenje slobodnog vremena.

 

Buić je ujedno istaknuo kako je upravo u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa za rekonstrukciju raskrižja i proširenje pristupne prometnice Vintijan, što je ujedno i najznačajniji projekt na području tog Mjesnog odbora, a za što je proračunom planiran iznos od 1,3 milijuna kuna.

 

 

OPĆINA MEDULIN