interreg_s potpisomU sklopu projekta HISTORIC iz Programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 Općina Medulin gradi Park povijesti općine Medulin, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Projekt HISTORIC je započeo s provedbom 1.1.2019. godine, a završava 30.4.2022. godine.

 

Park povijesti Općine Medulin je zamišljen kao prostor kojim će se šetnjom prolaziti kroz povijest općine Medulin, tako da se povijesna, kulturna i prirodna baština općine Medulin prezentira široj javnosti.

 

Park povijesti doprinosi valorizaciji kulturno-povijesne baštine općine Medulin, koja je ključna za stvaranje održivog cjelogodišnjeg turističkog proizvoda.

 

Projekt ima za cilj ujedno i aktiviranje lokalne zajednice u unaprjeđenju turističke ponude. U tu svrhu formira se takozvani Product Club koji objedinjuje pružatelje turističkih i drugih kompatibilnih usluga s područja općine Medulin, izuzev usluga smještaja gostiju. Članovi Product Cluba biti će promovirani putem aplikacije za pametne telefone koja se izrađuje u sklopu projekta, i na druge načine, a svoje će usluge posjetiteljima Parka povijesti općine Medulin pružati uz promotivne cijene.

 

Pozivaju se pružatelji usluga da svoj interes za uključivanje u Product Club iskažu na način da na e-mail nenad.vojnic@medulin.hr najkasnije do 15.4.2021. godine pošalju sljedeće podatke:

    • naziv i adresa poslovnog subjekta,
    • djelatnost, odnosno koje usluge se predlažu za uključivanje u Product Club,
    • kontakt osoba i broj telefona.

 

Sa zainteresiranim pružateljima usluga biti će naknadno održan sastanak, na kojem će se detaljnije definirati djelovanje Product Cluba.

 

Općina Medulin