Javna tribina o sanaciji starog Kaštijuna održana je prije tjedan dana (18.06.2021. ) u prostorijama Sveučilišta u Puli.

 

Na prezentaciji projekta sanacije starog odlagališta Kaštijun sudjelovali su i predstavnici Općine Medulin, koji su zajedno s predstavnicima građanske inicijative “Čist zrak, duga ljubav” izrazili otvoreno nezadovoljstvo i neprihvaćanje planiranog početka sanacije definiranog za 28. lipnja, odnosno na samom početku turističke sezone, te  u vrijeme toplinskih udara, koji bi  pospješili širenje neugodnih mirisa. Ova informacija o planiranom početku radova u roku od tjedan dana  je sve prisutne zatekla, obzirom da je ista prvi put bila iznesena javnosti kao i predstavnicima Općine Medulin.

 

Iako su nas na prezentaciji predstavnici projektanta i izvođača uvjeravali da nije moguće odgoditi radove, drago nam je da je gradonačelnik grada Pule g. Zoričić ozbiljno shvatio nezadovoljstvo i zabrinutost prisutnih mještana i predstavnika struke, udruge “Čist zrak, duga ljubav, kao i same Općine Medulin s iznesenom prezentacijom te da je uspješno  ispregovarao s Fondom za zaštitu okoliša odgodu početka radova do listopada. Do tada ćemo možda  dobiti i druge odgovore na pitanja koje smo postavljali a na koje nismo dobili odgovore, kao npr. što je sa zaštitom podzemnih voda, na koji način će se otplinjavati plohe, kakva će visina odlagališta biti nakon sanacije i dr.

 

Kao rezultat ovog neočekivanog problema s radovima na starom Kaštijunu zaključujemo i vjerujemo u uspješnu buduću suradnju kao i dobrosusjedske odnose s novim vodstvom Grada Pule ,na dobrobit svih naših mještana.

 

https://www.glasistre.hr/pula/zoricic-odgodio-radove-na-kastijunu-za-listopad-i-poslao-poruku-ids-ovim-gradonacelnicima-730000

 

 

Općina Medulin