Ambijent Cave RomaneFestival Rocks&Stars @ Cave Romane, kulturni spektakl koji se održava od 19. srpnja 2022. godine na najpoželjnijoj antičkoj pozornici na otvorenom, se ne propušta, a publiku očekuju ponajbolja imena iz svijeta glazbe i  vrhunski ambijent.

 

 

 

Na monumentalnoj pozornici starog rimskog kamenoloma Cave Romane koju okružuju visoke kamene stijene nastupit će Doris Dragović, Tomislav Bralića i Klapa Intrade, JM Jazz World Orchestra, Queen Real Tribute band, a publiku u završnici očekuje i veliki koncert podrške kada će pod okriljem orkestra Music for the Future nastupiti mladi glazbenici iz Ukrajine. Treba naglasiti da se s nestrpljenjem očekuje treći po redu Festival Rocks&Stars @ Cave Romane koji se održava u mjestu Vinkuran u Općini Medulin.

 

 

 

Otvorenje Festivala održat će se 19. srpnja kada će nastupiti karizmatična Doris Dragović, najljepši glas Mediterana. Svaka njezina interpretacija je posebna i prepoznatljiva, nabijena je emocijama što njezini vjerni pratitelji itekako dobro znaju nagraditi. Pjevanje s puno ljubavi, topline i iz duše nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a elegancija kojom odiše ostavlja bez daha. Publika  će uživati u njezinim mnogobrojnim hitovima od Dajem ti srce do Malo mi za sriću triba.

 

 

 

20. srpnja rezerviran je za ultra atraktivan jazz koncert kada će nastupiti JM Jazz World Orchestrapod umjetničkim vodstvom Luisa Bonille, američkog trombonista, skladatelja i pedagoga. Orkestar čini 22 mlada vrhunska glazbenika iz 17 zemalja s pet kontinenta koje je međunarodni žiri izabrao kao najbolje među 143 prijavljena glazbenika. Orkestar, projekt Međunarodne glazbene mladeži, djeluje već 10 godina, a nastupio je na brojnim svjetskim priznatim festivalima. Unazad nekoliko godina nastupa i na grožnjanskom festivalu Jazz is Back! BP koji je postao i stalna adresa Orkestra. Iz Orkestra najavljuju i goste iznenađenja koji su svi radom dobitnici Grammya.

 

 

 

Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupit će 21. srpnja. Specifičan bariton Tomislava Bralića koji donosi toplinu u srca publike uz potporu senzibilnog načina iskonskoga klapskog pjevanja oduševit će i vinkuransku publiku kao što to čine godinama diljem svijeta. Svojim su radom izborili najviši status među hrvatskim glazbenicima, te su u primili mnoga odličja struke.

 

 

 

Queen Real Tribute 28. srpnja uprizorit će svevremenske hitove kultnog banda. Sjajni  glazbenici, veliki obožavatelji Queena toliko vjerno predstavljaju poznati band da će se publika zapitati is this the real life or is this just fantasy? 

 

 

 

Festival Rocks&Stars @ Cave Romane i ove će godine prožeti humana nota jer će na najljepšoj pozornici na Jadranu nastupiti Music for the Future orkestar koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine. Gošća večeri bit će na naša Ana Rucner koja će svirati na violončelu nastalom od dragovoljno predanog oružja koje je u vlasništvu MUP-a, a nastupit će u pratnji Policijske klape sv. Mihovil.

 

Naime, Ana je najsrčanija promotorica hvalevrijedne nacionalne kampanje MUP-a „Manje oružja, manje tragedija“ kojom se želi osvijestiti opasnost koje nosi zaostalo oružje nakon Domovinskog rata te potaknuti građane da bez straha od sankcija dragovoljno predaju oružje policiji. Ova izvrsna sinergija Ane i mladih glazbenika iz Ukrajine i Slovenije, pod vodstvom Žive Ploj Peršun, na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane osigurat će posjetiteljima veličanstvenu glazbenu večer kojom će se obilježiti i završnica ovogodišnjeg Festivala. Publika će 29. srpnja s početkom u 21 sat imati jedinstvenu prigodu da, između ostaloga, uz zvukove Mozarta, Piazzolle i Gonoblina te zajedno s glazbenicima pošalje u svijet snažnu poruku za budućnost i mir.

 

Ovime Festival potvrđuje svoj status vrhunskog događanja koji spaja turizam, kulturu, vrhunske glazbenike i društveno vrijedne teme što ne samo da osigurava izuzetan doživljaj posjetiteljima nego i doprinosi razvoju svijesti šire zajednice.

 

„Festival i ovu godinu ima dublje značenje i drago mi je da solidarno, koristeći glazbu kao univerzalni jezik, možemo podržati mlade glazbenike iz Ukrajine i dodatno promovirati važnost predaje oružja  policiji.“ – naglasila je Iva Šalamon Reškovac, direktorica tvrtke Art Hill koja je organizator Festivala.

 

Dodala je kako Festival promiče mir kao i UN Konvenciju o pravima djeteta na zaštitu i sigurnost jer u 21. stoljeću svako dijete, bezrezervno, zaslužuje temeljne slobode i prava. Mlade ukrajinske glazbenike iz publike bodrit će njihovi sunarodnjaci koji žive u Hrvatskoj ili koji su svoj dom napustili uslijed ratnih zbivanja te su u Hrvatskoj pronašli svoje sigurno utočište.

 

 

Bitno je naglasiti kako je Music for the Future orkestar nastao u suradnji Slovenskog mladinskog orkestra (SMO), Youth Symphony Orchestra of Ukraine i European Career Center for Artists Triple Bridge. Naime, SMO je organizirao sigurnu evakuaciju 142 osobe iz Ukrajine u Ljubljanu. Od toga 82 glazbenika u dobi od 7 do 22 godine koji su u Sloveniju došli noseći svoju najvrjedniju imovinu,  instrument. Održavajući koncerte mladi glazbenici iz Ukrajine, uz promociju mira, podržavaju svoje obitelji, bruse svoje talente, a publika im otvorena srca šalje ogromnu podršku i izražava dobrodošlicu kako bi im olakšali ovo teško razdoblje.

 

 

Festival se realizira pod pokroviteljstvom Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin, a koncert za pomoć ukrajinskoj djeci i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH. Partneri su Arena Hospitality Group, Coca-Cola, Bonaca restaurant & lounge bar, Roto svijet pića, Marčeta vina, Karlovačko te Romerquelle. Informacije o Festivalu i ulaznice možete potražite na caveromane.com mrežnoj stranici.

 

 

Festival Rocks&Stars @ Cave Romane