Božićna radionica Monika Petrović fb postU četvrtak 01. prosinca 2022. od 18 do 20 sati, centar Šantadur u Medulinu ugostiti će u ciklusu „Božićna stvaraonica“ novu umjetničku gošću. U ulozi voditeljice radionice „Božićna obiteljska likovna radionica“, u Medulin dolazi Monika Petrović, likovna umjetnica s dugogodišnjim iskustvom u provedbi edukacija za odrasle i djecu.

 

Ova je treća po redu radionica u ciklusu predbožićnih umjetničkih susreta u organizaciji udruge Sakramenski posebna po tomu što je namijenjena djeci i roditeljima (u kombinaciji jedno dijete – jedan roditelj) te ima za cilj izradu zajedničkog umjetničkog rada kombiniranom tehnikom na platnu.

 

 

Monika Petrović diplomirala je 2004. godine smjer slikarstva na Odsjeku likovne umjetnosti, Filozofskog fakulteta u Rijeci, a zaposlena je u Arheološkom muzeju Istre kao viši konzervator-restaurator. Uz profesionalni rad, njena ljubav i strast prema likovnosti rezultiraju sudjelovanjem u mnogobrojnim skupnim izložbama, uz koje je priredila i 30 samostalnih. Radovi su joj višestruko nagrađivani na slikarskim natječajima, a uz članstvo u profesionalnim udruženjima, članica je i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, Društva muzealaca i galerista Istre, Udruge Vetro Magico-Magično staklo i Udruge za Promociju Tradicionalnih Umjetnosti staklo i umjetnost Vitrum et Artem. Među njenim interesima mjesto je pronašao i edukativni rad kroz umjetnost, a od 2008. godine voditeljica je likovnih radionica za djecu u sklopu manifestacije Dani stvralaštva udruge Art studio Pula, te je vodila likovne radionice za djecu u Zajednici Talijana Fažane, Vodnjana te Malom Lošinju.

 

Živi i stvara u Puli.

 

 

I ova je radionica za sve polaznike besplatna, uključujući sav potreban materijal i opremu, a broj sudionika je ograničen te su prijave obavezne putem e-maila na adresu centarsantadur@gmail.com.

Božićna obiteljska likovna radionica organizira se u suradnji udruge Sakramenski i pulske udruge Art Studio, a financijski je aktivnost podržala Općina Medulin.

 

 

Udruga SAKRAMENSKI