Jučer je u Medulinskoj komunalnoj lučici buknuo požar u kojem je izgorjelo  šest plovila. Požar je buknuo na jednom manjem plovilu dok je  isplovljavalo iz  lučice, a kako su  njegovi putnici iskočili s njega kako bi se spasili, plovilo je doplutalo do komunalnih vezova i zahvatilo pet plovila mještana Medulina.

Brzom intervencijom pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Pula, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin, ali i brojnih mještana među kojima su bili: Adriano Lorenzin, Mateo Lorenzin, Stipo Knežević, Luis Kirac, Emil Golubić,  jedan strani državljanin i drugi mještani, požar je ubrzo lokaliziran i ugašen.

Upravo su naši mještani odvezivanjem  plovila koja  nisu bila zahvaćena  požarom i njihovim  premještanjem dalje od plamteće buktinje, spriječili da šteta bude još veća, te da se požar proširi na obližnje  raslinje i na stambeno poslovne objekte.

Isto tako, osobito je važno da nije utvrđeno onečišćenje mora,  i još važnije da nema ozlijeđenih i stradalih osoba.

Velik je broj naših gostiju jučer fotografiralo i snimalo požar i njegovo gašenje, te je jako brza i učinkovita intervencija  vatrogasaca i naših mještana, još jednom pokazala kako je Medulin sigurno mjesto za odmor, te kako se znamo nositi i sa sanacijom  i sprječavanjem velikih nesreća.

 

Još jednom hvala svima!

 

Načelnik Općine Medulin 

Ivan Kirac, bacc. oec.