krvPovodom Nacionalnog dana darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH – podružnica Općine Medulin u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula, uz financijsku podršku Općine Medulin, organizira 1. akciju dobrovoljnog davanja krvi u Medulinu.

 

 

 

Kako bi se u akciju moglo uključiti što više mještana s područja općine Medulin, akcija će se održati u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin – 3mc na medulinskoj placi, Centar 58 (prizemlje), Medulin, i to u ponedjeljak, 19. listopada 2020. godine, od 10 do 13 i od 13.30 do 16 sati.

 

 

 

Za sudjelovanje su se već predbilježili članovi sindikata – djelatnici Općine Medulin, kao i sam načelnik, Goran Buić. Poziv je upućen svim komunalnim poduzećima te općinskim ustanovama, a ovim putem pozivaju se svi mještani, članovi sportskih klubova i udruga koje djeluju na području općine, sve osobe u dobi od 18 do 65 godina i dobrog zdravstvenog stanja, da se pridruže i pomognu u ovoj zajedničkoj inicijativi koja život znači.

 

 

 

Znaš li…

 

  • krv nije moguće proizvesti na umjetan način
  • jedini izvor tog lijeka je čovjek
  • jedna doza krvi spašava tri života
  • dobrovoljni darivatelji su nacionalno bogatstvo
  • krv može darivati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 – 65 god.

 

 

Donesi odluku, izdvoji vrijeme, daruj život…

 

 

Mnoge osobe imaju svoje razloge za darivanje krvi i to je najvažnije. Neke daruju krv jer su iz razgovora s prijateljima shvatili koliko je važna solidarnost, neki znaju da će možda nekome od članova njihovih obitelji jednog dana zatrebati krv, neke osobe jednostavno vjeruju kako je to jedini ispravan način. Neovisno o razlozima svaki darivatelj ima veliku humanu privilegiju u doprinosu spašavanja ljudskog života.

 

Otkrijmo najbolji dio sebe i pokažimo plemenitost – postanimo darivatelji krvi.

 

 

 

Ovim putem zahvalu upućujemo pulskom Crvenom križu koji se spremno odazvao i čiji će volonteri i medicinsko osoblje akciju provesti.

 

 

PRILOG:

 

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika – Podružnica Općine Medulin i Općina Medulin