ZELENI CUVARI_plakat_FINAL_page-0001Započnimo zajedno zelenu (r)evoluciju iz centra općine, s medulinske place

 

O našim stoljetnim čuvarima pisali smo u proteklom periodu te se napokon približavamo danu kada će se na našoj placi u Medulinu održati pregled i utvrditi stvarno „ zdravstveno“ stanje stabla ladonje i murve na Placi, a u večernjim satima i sama prezentacija dijagnoze stabla i budućih potrebnih koraka (podrezivanja grana ili sl.).

 

 

Fran Poštenjak, „doktor za stabla“ toga će dana već od jutarnjih sati uz pomoć najsuvremenije opreme i tehnologije vršiti pregled ladonje i murve na placi te potom obići i vizualno pregledati i druga stabla u centru Medulina, a možete mu se pridružiti i tijekom cijelog dana te kroz neformalni razgovor saznati mišljenje i savjete o brizi i čuvanju stabala na našim privatnim okućnicama.

 

 

Predavanje za mještane održati će „doktor za stabla“ u 19 sati s temom „O stanju i zdravlju ladonje i murve na placi u Medulinu“, a nakon njega će Dušica Radojčić iz Udruge Zelena Istra održati predavanje „Prilagodba klimatskim promjenama te izgradnja zelene infrastrukture u urbanim i ruralnim područjima“.

 

 

Općina Medulin stoga poziva sve mještane da nam se pridruže i iskoriste priliku da zajedno učimo, razgovaramo, promišljamo o zajedničkoj, boljoj i zelenijoj budućnosti.

 

 

PRILOG:

 

 

OPĆINA MEDULIN