1454410764_eu-flag-erasmus-vect-pos-1024x292MLADI!

 

Kao što smo i najavljivali, nastavlja se provedba sa projekta „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“ u sklopu kojeg  Općina Medulin  želi doprijeti  do mladih od 15 – 30 godina s područja općine Medulin kako bi zajedno izradili Lokalni program za mlade Općine Medulin, ali i saznali sve probleme i potrebe mladih s našeg područja.

 

Lokalni program djelovanja za mlade je izrađen i  biti će predstavljen na završnoj konferenciji projekta koja se planira za kraj listopada.  Prije toga, nakon ove edukacije, uslijediti će održavanje još jedne radionice, planirane za subotu  – 02. listopada koja će biti namijenjena edukaciji  članova savjeta mladih te mladih  općenito  i donositelja odluka, a biti će usmjerena na razvoj i unapređivanje međusobne komunikacije.

 

Moramo naglasiti da nam je jako važno da se upravo mladi uključe i svojim dolaskom na predavanja, okrugle stolove i evente sudjeluju u ovom projektu i da zajedno stvorimo Općinu po mjeri mladih. Cilj ovoga projekta, ali i ovoga događaja je povećati sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka za mlade i dijalog između mladih i donositelja odluka (načelnik, Općinsko vijeće).

 

Na edukaciji  koja je planirana u subotu,  25. rujna  2021. godine s početkom u 10,00 sati u 3MC-u, Centar 58,  predstaviti ćemo Lokalni program djelovanja za mlade te  predstaviti mogućnosti mladih  na donošenje odluka za mlade i u svezi mladih. Naravno, imati ćete i priliku za vrijeme pauze za ručak družiti se međusobno, porazgovarati s mladima, Savjetom mladih, donositeljima odluka i svima prisutnima, a sve na temu potreba mladih. Za sve sudionike je prisustvovanje besplatno, a osiguran je i prigodan domjenak, materijali, ali i prijevoz ukoliko nemate mogućnost samostalno doći.

 

Edukaciju će provesti Mario Žuliček i Ante Galić, a program će moderirati Helga Može.

 

Molimo Vas da vaše sudjelovanje potvrdite odgovorom na e-mail: stefani.zmak@medulin.hr ili pozivom na broj telefona 052/ 385 – 650, a ukoliko Vam je potreban prijevoz molimo vas da i to navedete.

U prijavi je potrebno navesti: Ime i prezime, datum rođenja, naselje iz kojeg dolazite, broj telefona, e-mail, te informacija je li vam potreban prijevoz, te ukoliko je Vašu točnu adresu. Za mlade koji istaknu da im je potreban prijevoz javiti ćemo se povratno s točnom satnicom prijevoza.

 

 

Događaj će se održati poštujući sve protu-epidemiološke mjere na snazi, a molimo sve sudionike da se i u ovoj prilici pridržavaju propisanih mjera Stožera CZ i Zavoda za javno zdravstvo RH.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost 3. Sredstva su odobrena u 100% iznosu, a vrijednost projekta je 12.785,00 eura.

 

 

OPĆINA MEDULIN