plakat kraj 6.7.19fotošop krajbwebU Medulinu na Placi će se u subotu 6.7.2019. godine s početkom od 17 sati održati povijesno- glazbena manifestacija „Oldtimer kamp Medulin – Medulin Luglio 1944“.  Organizator ovog događanja je Udruga airsoft klub Mutila-Medulin s partnerima Udrugom Sakramenski i  Format te Udrugom Klapom Škerac Medulin.

 

Ovaj događaj okupit će u starom dijelu Medulina i na medulinskoj Placi mnoge entuzijaste, zaljubljenike u povijest iz cijele Hrvatske te iz Slovenije. Manifestacija je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu programa snimat će se dokumentarac (promovideo) o samom događanju koji će služiti za promociju mjesta.

 

Drugi dio programa započinje u 17 sati povijesnim predavanjem Davida Orlovića, magistar D.O., na temu „Etiopski rat – Guerra d’Etiopia 1935-36 s fokusom na Istrijane u talijanskim redovima. Po završetku predavanja slijede koncertni nastupi članova Udruge Sakramenski te članova Udruge Klape Škerac. U 19:30 sati održat će se projekcija filma „Di si bio ’44?”. Film redatelja Mladena Đakovića na duhovit način govori o radu i aktivnostima udruge Mutila. Taj tridesetminutni film, sniman na šarmantan i duhoviti način, donosi nevjerojatan entuzijazam tridesetak zaljubljenika u povijest. Film je djelo Udruge airsoft kluba “Mutila”- Medulin, a uz redatelja Mladena Đakovića kameru su za potrebe snimanja držali i Mateo Ostojić, Tedi Grubica i pok. Cristian Criss Kolacio, a za specijalne efekte i zvuk zaslužni su bili Luka Bešlić i Sanel Isanović.

 

Kraj manifestacije obilježit će nastup pjevačice fantastičnog glasa Ane Opačak. Ana Opačak široj je publici postala poznatija nakon sudjelovanja u prvoj sezoni HRT-ovog glazbenog tv showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske” koji završava kao polufinalistica. Ostvarila je brojne televizijske nastupe, ali i zapažene suradnje te gostovanja i nastupe s glazbenicima poput Gibonnija, Doris Dragović, Tereze Kesovije, snimala je glazbu za dokumentarni program HRT-a te u suradnji s Gibonnijem snimala glazbu za kratkometražni animirani film „Vesla“. Nanizala je i uspješne nastupe na brojnim renomiranim glazbenim festivalima i manifestacijama kao što su “Visa francophone” u Francuskoj (svjetski festival frankofonije gdje je predstavljala Hrvatsku), Splitski festival, Zagrebački festival, Večeri dalmatinske šansone i brojni drugi. Od 2002. sudjelovala je na međunarodnim natjecanjima „Večer francuske šansone“ u organizaciji „Prokulture – Split“ na kojima je višestruko nagrađivana te je kroz godine kao njegova višestruka pobjednica imala priliku predstavljati Hrvatsku na svjetskom festivalu šansone u Francuskoj.

 

 

Pokrovitelj manifestacije je Općina Medulin te Turistička zajednica Medulin.