Vinkuransko-blato4Prošlog vikenda, u subotu 24. travnja 2021., MO Vinkuran je u Vinkuranskoj vali proveo dugo očekivanu radnu akciju čišćenja predjela Blato, prema plaži Velika Kava.

 

Uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, u akciji je sudjelovalo desetak mještana Vinkurana, uz pomoć prijatelja iz susjednih Banjola te djelatnika Med Eko servisa, koji su za sve učesnike osigurali radne rukavice, vreće za smeće i dezificijens. Akciji se također pridružio i načelnik Općine Goran Buić, a mještani su iskoristili priliku da mu osobno predlože nekoliko konkretnih ideja o daljnjem uređenju Vinkuranske vale kao i izgradnji obalne šetnice prema Pješčanoj Uvali, što mnogi željno i nestrpljivo iščekuju, a načelnik se obavezao pronaći rješenje i po tom pitanju.

 

U vidu valorizacije predjela Blato, na kojem se nastavlja uređivanje šetnice u Vinkuranskoj vali, očišćeno je zaraslo zelenilo i gustiš na tom području. Vizurom su tako, uz ljekovito blato, došli do izražaja ostaci starog suhozida te pitoma obala s brnistrom i lovorom, a u samo tri sata akcije prikupljeno je pet velikih najlon vreća plastičnog i staklenog otpada te nešto krupnog otpada.

 

Poseban značaj akciji dala su i djeca svojim spontanim priključivanjem, uloženim trudom i velikim entuzijazmom u uređenju svog naselja.

 

Subotnje jutro je na taj način provedeno uz ponešto društveno korisnog rada za zajednicu te puno šale popraćene zvukom smijeha i motornih pila.

 

Foto/ Mario Rosanda