LAGUR-a Istarska batana obavještava da je na mrežnim stranicama FLAG-a „Istarska batana“ objavljen FLAG-natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 3.1.1.  Razvoj novih i/ili inovativnih načina prodaje proizvoda, povećanje vrijednosti proizvoda ribarstva i akvakulture te razvoj novih proizvoda  iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-a „Istarska batana“.

 

 

Predmet ovog FLAG-natječaja je dodjela javne potpore za provedbu projekata s ciljem jačanja konkurentnosti te podrške u poslovanju i inovacijama u sektoru ribarstva i akvakulture na području FLAG-a Istarska batana.

 

 

Mjera je usmjerena na poticanje korisnika u primjeni inovacija (novih tehnologija i materijala) posebno usmjerenih energetskoj učinkovitosti ili smanjenju utjecaja na okoliš, unapređenju sigurnosti, higijeni, zdravstvenih i radnih uvjeta kako bi se unaprijedio razvoj poduzetnika s tehnološkog gledišta u cilju unapređenja održivosti poslovanja. Mjerom će se, između ostalog, potaknuti i ulaganja u plovila budući ista nisu adekvatna u uvjetima modernog i održivog poslovanja.

 

 

 

Nositelji projekta mogu biti isključivo vlasnici ili ovlaštenici važeće povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova i ovlaštenici povlastice/nositelji dozvole za akvakulturu, koji djeluju unutar područja koje obuhvaća FLAG Istarska batana

 

 

Predmetni FLAG-natječaj biti će predstavljen potencijalnim nositeljima projekta u četvrtak 30.07.2020. god. u Rovinju, u Velikoj sali Doma Kulture, na adresi Trg Maršala Tita 3/II kat, s početkom u 18:00 sati, te u petak, 31.07.2020. god. u Medulinu, u Multimedijalnom centru „3MC“, na adresi Centar 58, s početkom u 18:00 sati.

 

 

 

FLAG-natječaj otvoren je za podnošenje prijava projekata od dana 04.08.2020. a završava zaključno s 18.09.2020. 

 

 

 

Tekst natječaja kao i cjelokupnu dokumentaciju možete pronaći na sljedećem linku:

https://www.lagur-istarska-batana.hr/flag-natjecaji/aktivni 

 

 

 

 

 

FLAG-a „Istarska batana“