Eko-Med-73Danas, 8. listopada 2020. godine na poluotoku Vižuli održana je eko akcije čišćenja priobalja. U čišćenju su sudjelovali članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske – podružnice Medulin, djelatnici Med eko servisa d.o.o., djelatnici Općine Medulin ali i naši najmlađi mještani, tri razreda učenika OŠ Dr. Mate Demarina Medulin.

 

 

Dok je jedna grupa obilazila poluotok i sakupljala smeće, druga grupa bila je na ulazu poluotoka gdje su se od otpada izrađivali „cvjetovi“ i „hobotnice“ u pomoć članica udruge MedulinArt.

 

 

Djelatnici Med eko servisa d.o.o. su prikupljene grane i ostali prirodni otpad usitnjavali te će se isti koristiti za uređivanje zelenih površina na području općine.

 

 

Uspješno je prikupljena velika količina otpada, koja je odvezena s poluotoka.

 

 

Svi sudionici su se zatim mogli odmoriti i okrijepiti se ukusnom maneštrom na čistom poluotoku.

 

 

Ova eko akcija ujedno je i dio završnice velikog projekta „Plavo zeleno srce Medulina“ kojeg Općina Medulin provodi temeljem FLAG natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 2.2.1. Prikupljanje otpada iz mora, podmorja i priobalja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-a „Istarska batana“. Općina Medulin nositelj je ovog projekta dok je partner na projektu udruga Mutila iz Medulina.

 

 

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 74.434,91 kn, a provedba projekta sufinancirana je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u iznosu 63.269,67 kn (85%), a doprinos Republike Hrvatske iznosi 11.165,24 kn (15%).

 

logići-eko akcije Nenad i Jasmina

 

 

 

 

OPĆINA MEDULIN

foto: Darko Privrat

foto: Mario Rosanda, Medulinska rivijera d.o.o.

video: Darko Privrat