Obilazak-radova-načelnik-Kirac_Premantura_2Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i pročelnik upravnog odjela za komunalnu izgradnju i održavanje Goran Peruško obišli su otvorena gradilišta u Općini Medulin.

 

U Pješčanoj Uvali zatekli su radnike pulske Ceste koji su dovršavali ocrtavanje horizontalne signalizacije, čime se privode kraju radovi na obnovi asfaltnih površina u IX. ogranku, kojima se pristupilo zbog derutnog stanja asfalta i brojnih prekopa. Pulska Cesta d.o.o. obnovila je ukupno 1.500 m2 asfaltne površine u dužini 220 m. Vrijednost predmetnih radova je 400.000,00 kn.

 

Na trgu u Premanturi je sve spremno za popločavanje površine na kojoj se ranije nalazilo boćalište. Trg će se povećati za dodatnih 190 m2, te će na taj način biti primjereniji za održavanje svih manifestacija.

Izvođač radova je Zanitel d.o.o.,a njihova je vrijednost 135.000,00 kn.

 

Radi povećanja sigurnosti pješaka, u Vinkuranu su u tijeku radovi na izgradnji pješačke staze u dužini od 90 m. Radovi su zahtjevni jer se uklanjaju postojeći ogradni zidovi i grade novi potporni zidovi, a ukupno su vrijedni 337.000,00 kn. Radove izvodi tvrtka Iza duge d.o.o.

 

U Vintijanu je u tijeku rekonstrukcija raskršća na ulazu u naselje, glavne pristupne prometnice u dužini od 407 m s autobusnim stajalištima te pristupne prometnice za nekoliko postojećih stambenih objekata u dužini od 102 m’, čija je svrha povezivanje sadašnjih i budućih objekata s izgrađenom prometnom i ostalom infrastrukturom.

U sklopu rekonstrukcije prometnica ovim projektom predviđena je i izgradnja oborinske odvodnje, djelomična rekonstrukcija i dogradnja postojeće vodovodne mreže, te izgradnja javne rasvjete. Zbog konfiguracije terena, i ovu rekonstrukciju prati gradnja potpornog zida. Radove izvodi tvrtka Iza duge d.o.o. a vrijedni su 549.000,00 kn.

 

Načelnik je izrazio zabrinutost što su na prometnicama u Vinkuranu i Vintijanu radovi još u tijeku, a već je započela turistička sezona, te naložio žuran završetak radova, apelirajući da se ubuduće radovi na prometnoj infrastrukturi dovrše do početka lipnja.

 

OPĆINA MEDULIN