MEDULINFMPromocija novog kalendara Općine Medulin za 2023. godinu održana je sinoć, 27. prosinca 2022. godine, u medulinskom 3mc-u.

 

Okupljene posjetitelje i autore fotografija pristiglih na foto–natječaj „Volin svoje misto!“ – Kalendar Općine Medulin za 2023.“, pozdravio je načelnik Općine Medulin Ivan Kirac te zahvalio svim autorima na sudjelovanju u natječaju, koji je zaista bio uspješan jer se ove godine prijavilo 39 autora sa preko 100 fotografija predivnih znanih i manje znanih motiva uhvaćenih foto objektivom na području općine Medulin. Poželio je svim prisutnima ugodnu večer i pozvao okupljene da razgledaju postavljenu izložbu fotografija pristiglih na natječaj za novi općinski kalendar.

 

Savjetnica za društvene djelatnosti Općine Medulin, Sonja-Barbara Bader zahvalila se prisutnim predstavnicima Udruge ljubitelja fotografije Format, koji su u ovogodišnjem foto-natječaju bili partner Općini te odradili samu natječajnu proceduru, od zaprimanja svih prijava, provjere zadovoljenja formalnih i potom fotografskih, tehničkih propozicija natječaja te obrade i pripreme fotografija za tisak za samu izložbu. Pojasnila je kako je na izložbi u medulinskom 3mc-u izloženo 30 najbolje ocijenjenih fotografija, te da je žiriju Općine Medulin ovoga puta bilo teže no inače, jer su fotografije koje su ocjenjivali bile zaista kvalitetne i posebne po zabilježenim kadrovima, što je moguće vidjeti na izložbi koja u 3mc-u ostaje otvorena za posjetitelje i u narednom periodu.

 

Uslijedilo je proglašenje najboljih fotografija po ocjeni žirija Općine Medulin i dodjela nagrada u kojoj je općinski načelnik Ivan Kirac najbolje plasiranim autorima i radovima dodijelio prigodna priznanja.

 

Na trećem mjestu našla se fotografija „Jutro na lokvi“, autorice Nike Paus, koja je nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 500,00 kn. Ta je fotografija s motivom medulinske lokve ujedno odabrana i za mjesec rujan novog kalendara Općine Medulin.

 

Na drugo mjesto plasirala se fotografija „Punta“ – kojom je osamnaestogodišnji Matija Sapotnik zabilježio drugačiju i neočekivanu perspektivu poluotoka Kašteja u autokampu Medulin, a ona u kalendaru za 2023. godinu predstavlja mjesec svibanj  te je njome mladi autor zaslužio novčanu nagradu od 1.000,00 kn.

 

Najbolja fotografija ovogodišnjeg foto-natječaja ona je naziva „Šćuza – Most i podmorski kanali“, koja krasi mjesec veljaču u općinskom kalendaru za 2023. godinu, a u njoj je autor Igor Karasi dronom iz zraka uhvatio magični prizor svima znane lokacije, dostojan objave i u vodećim svjetskim časopisima poput National Geografica, te osvojio glavnu novčanu nagradu od 2.000,00 kn.

 

Autori ostalih fotografija koje su svoje mjesto našle u novom kalendaru Općine Medulin su redom: Marino Raunić, čija fotografija „Burle – Portić“ krasi naslovnicu kalendara, Valter Zanco s fotografijom „Porer“, za siječanj, Karel Borsky, „Pinižule Kamenjak“, ožujak, Andrej Ljubić „Malin na vitru“, travanj, Dalibor Lorencin „Medulinska placa“, lipanj, Matija Sapotnik „Šeka od Cela“, srpanj, Sara Dragoljević, „Suton rt Bumbište Banjole“, kolovoz, Danijela Kreković „ Medulin luka“, listopad, Svetlana Šabanović „Suton Vinkuranska vala“, studeni te Nataša Sundara „Advent u Medulinu“, prosinac.

 

Nakon proglašenja najboljih fotografija i dodjele nagrada uslijedilo je druženje i uživanje u foto izložbi te su posjetitelji i autori preuzeli svoje primjerke kalendara Općine Medulin za 2023. godinu, koji je tiskan kao zajednički kalendar Općine Medulin i općinskih poduzeća Buža d.o.o., Albanež d.o.o., Med Eko Servis d.o.o. i Medulinska rivijera d.o.o. – Medulin FM, u tiskari MPS d.o.o. Pula, u nakladi od 1.700 primjeraka, od kojih je Općina Medulin 1.500 primjeraka namijenila za svoje mještane te svoj primjerak potpuno besplatno svi zainteresirani mogu preuzeti radnim danom na porti Općine Medulin odnosno putem Mjesnih odbora te na frekventnim lokacijama (društveni domovi, trgovine i caffe barovi) na području općine Medulin.

 

 

OPĆINA MEDULIN

 

foto/Franko Frgačić i MedulinFM