naslovnicaOvoga će se četvrtka, 27. svibnja 2021. godine u Medulinu održati predstavljanje zbornika radova „Medulȉnski ferȁ“.

S početkom u 18 sati, događaj će se održati na medulinskoj placi, koja će za tu priliku biti zatvorena za promet (od 14 do 21 sat).

 

 

O zborniku će govoriti glavna urednica doc. dr. sc. Vanessa Vitković Marčeta, recenzenti prof. dr. sc. Lina Pliško, dekanica Filozofskoga fakulteta u Puli, doc. dr. sc. Maurizio Levak te za izdavača, Općinu Medulin, općinski načelnik Goran Buić.

Zbornik je nastao na temelju radova s drugoga i trećega znanstveno-stručnoga skupa Medulinski zavičajni annale „Mate Demarin“, koji su održani 2017. i 2018., a čiji je organizator Općina Medulin. Manifestacija je posvećena istraživanjima i valorizaciji povijesne i kulturne baštine te biološke raznolikosti općine Medulin.

 

 

U zborniku je mjesto našlo ukupno 10 radova, čiji su autori redom doc. dr. sc. Davor Bulić, dr. sc. Ida Koncani Uhač, prof. emeritus Miroslav Bertoša, David Orlović, mag. hist., Igor Jovanović, prof. i Igor Šaponja, prof., Jasenko Zekić, prof., doc. dr. sc. Nataša Urošević, Marija Peruško, nastavnica razredne nastave u mirovini, doc. dr. sc. Vanessa Vitković Marčeta te dr. sc. Ljiljana Iveša. Nakladnik je Općina Medulin, glavna urednica Vanessa Vitković Marčeta, članovi uredništva Milan Radošević, Ivan Žagar te Ljiljanja Iveša, recenzenti dr. sc. Massimo Devescovi, dr. sc. Maurizio Levak, dr. sc. Lina Pliško, tekstove je lektorirala Vanessa Vitković Marčeta, sažetke na engleski jezik preveo David Orlović, a na talijanski Sarah Zancovich. Zbornik je grafički oblikovao i pripremio Dražen Tomić, a tiskan je u Tiskari Zelina d.d. u nakladi od 300 primjeraka.

 

 

 

OPĆINA MEDULIN