Edukacijama na temu uzgoja vinove loze i proizvodnje vina održati će se u subotu 23. veljače 2019. godine u Podrumu Krunčići obitelji Matošević na adresi  Krunčići 2, 52448 Sv. Lovreč s početkom u 10:00 sati.

U organizaciji LAG “Južna Istra” u suradnji s Općinom Svetvinčenat i Vinima Matošević.

 

 

Edukacija će se održati u grupama od 10-15 polaznika a edukaciju će voditi stručne osobe iz spomenutih tematskih područja. Edukacija je za sve sudionike besplatna.

 

Edukacija je namijenjena prvenstveno lokalnim proizvođačima – vinarima i vinogradarima ali i ugostiteljima i vlasnicima agroturizama, domaćinstava i drugih ugostiteljskih objekata koji žele unaprijediti svoja znanja na području vinogradarstva i tehnika sljubljivanja hrane i vina.

 

Cilj edukacije jest unaprijediti kapacitete proizvođača koji će novostečena znanja primjenjivati u vlastitoj proizvodnji grožđa i vina te time doprinijeti unaprjeđenju kvalitete sirovine koja bi se u budućnosti mogla koristiti za proizvodnju pjenušavog vina Konfini koje je nastalo kao rezultat uspješne dugogodišnje suradnje Općine Svetvinčenat i Vina Matošević a utemeljeno je na povijesnom nasljeđu Općine Svetvinčenat.

 

Edukacija se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela u trajanju od po 45 sati.

Sve informacije o sadržaju edukacije te lokaciji i kontaktima za upite i informacije dostupne su u priloženom Pozivu.

 

U svrhu kvalitetnije organizacije, ovim putem pozivamo sve zainteresirane proizvođače-vinare i vinogradare te ugostitelje s područja LAG-a „Južna Istra“ da se za sudjelovanje na edukaciji prijave putem e-mail adrese: lag.juzna.istra@gmail.com ili na telefon: 052/512- 408.

 

Prijave za sudjelovanje se primaju do četvrtka 21.02.2019. godine.

 

Edukacija koja je predmet ovog poziva jedna je od aktivnosti u sklopu projekta KulTERRA –integriranog projekta revitalizacije istarskih kaštela Morosini-Grimani i Petrapilosa u kojem sudjeluje 12 partnera, među kojima je vodeći partner Općina Svetvinčenat. Projekt KulTERRA sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz natječaja u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. (OPKK).

 

 

LAG “Južna Istra”