ZELENI-CUVARI_plakat_FINAL_page-0001-724x1024U slučaju kiše i lošega vremena predviđeno predavanje Frana Poštenjaka, “doktora za stabla” i Dušice Radojčić iz Udruge Zelena Istra održati će se u istom terminu u 3mc-u u Medulinu.

 

 

 

Podsjetimo, o našim stoljetnim čuvarima pisali smo u proteklom periodu te se danas na placi u Medulinu održao pregled i utvrdilo stvarno „ zdravstveno“ stanje stabla ladonje i murve na Placi, a u večernjim satima u 19 sati održati će se i sama prezentacija dijagnoze stabla i budućih potrebnih koraka (podrezivanja grana ili sl.).

 

 

Fran Poštenjak, „doktor za stabla“ od jutarnjih sati uz pomoć najsuvremenije opreme i tehnologije vršio je pregled ladonje i murve na placi te će u nastavku dana obići i vizualno pregledati i druga stabla u centru Medulina.

Predavanje za mještane održati će „doktor za stabla“ u 19 sati s temom „O stanju i zdravlju ladonje i murve na placi u Medulinu“, a nakon njega će Dušica Radojčić iz Udruge Zelena Istra održati predavanje „Prilagodba klimatskim promjenama te izgradnja zelene infrastrukture u urbanim i ruralnim područjima“. U slučaju kiše predavanje će se održati u 3mc-u u Medulinu.

 

 

Općina Medulin stoga poziva sve mještane da nam se pridruže i iskoriste priliku da zajedno učimo, razgovaramo, promišljamo o zajedničkoj, boljoj i zelenijoj budućnosti.

 

 

OPĆINA MEDULIN