Kapelica-u-Vinkuranu_15Danas, 14. svibnja veliki je dan za Vinkurance. Na Putu za Kućine postavljena je kapelica Presveto srce Isusovo, ispred koje je oltar i lijepo uređen prostor na kojem je postavljeno 8 klupica.

 

 

Župnik Pomera i Premanture Antun Nižetić danas je održao kratku misu uz prisustvo mještana, nakon koje je posvetio kapelicu Presveto srce Isusovo i prostor za misu na otvorenom.

 

 

Načelnik Općine Goran Buić istaknuo je kako mu je posebno zadovoljstvo biti danas ovdje i osjetiti ovu radost mještana, koji su sa tolikom srećom i oduševljenjem pristupili blagoslovu ove kapelice. Naveo je kako je Vinkuran konačno dobio jedno malo, skromno mjesto gdje se u miru prirode možete obratit Bogu i raditi na svojoj duhovnosti.

 

 

Mještanin Josip Brajković ispričao nam je kako je došlo do imena Srce Isusovo „Bivši svećenik Joel Catary, koji je zapravo sve ovo pokrenuo, zamolio je Biskupa da mu kaže koji bi svetac bio prigodan za Vinkuran, a Biskup je odgovorio Srce Isusovo.“ Gospodin Brajković presretan je što su Vinkuranci napokon dobili svoju crkvu na otvorenom i nada se da će jednoga dana na ovom mjestu biti i nešto više.

 

 

Ovaj projekt su Vinkuranci jako dugo čekali. Napokon imamo mjesto kršćanskoga obilježja, na kojem se vidi sklad prirode, Božjega nauma i rad ljudskih ruku rekao nam je jedan od prisutnih vjernika Alojz Drlja.

 

 

Općina Medulin za ovaj je projekt izdvojila nešto više od 154 tisuće kuna.

 

 

OPĆINA MEDULIN

Foto/ Mario Rosanda