Glavna prometnica u Vinkuranu bila je izuzetno opasna zbog toga što je riječ o relativno  ravnoj prometnici, na kojoj su vozači  postizali veće brzine od dozvoljenih. Osim toga, u zoni  ispred vrtića je zbog spoja sekundarnih ulica stvoreno  manje proširenje koje još više negativno utječe na sigurnost pješaka i vozila.

 

Zbog toga je realizirano novo prometno rješenje te postavljeni usporivači prometa, u što je ukupno uloženo nešto više od sedamdesttisuća kuna.

 

Uz usporivače prometa – dva uzastopna polja s uzdignutim plohama i retroreflektirajućim materijalima obnovljena je horizontalna signalizacija, zamijenjeni su  znakovi koji su izgubili boju i reflektivnost. Na tom dijelu prometnice ograničenje brzine je 30 km/h. Kao dodatan element sigurnosti, osobito pješaka, postavljeni su znakovi zabrane parkiranja i zaustavljanja jer parkirana  odnosno zaustavljena vozila smanjuju vidljivost.

 

Osim navedenog, postavljena je i nova vertikalna prometna signalizacija sve sukladno projektu prometne regulacije.

 

Vjerujemo da će se postavljena prometna signalizacija i nova ograničenja brzine biti poštovani, obzirom da je to prvenstveno postavljeno u  interesu zaštite naših najmanjih sudionika u prometu.

 

OPĆINA MEDULIN