IZLOZBARetrospektiva ilustracija scenskog i suvremenog kostima“, prva je samostalna izložba Branke Popov Ostojić, a posjetitelji će u od sutra, 19. srpnja 2019., moći razlgedati u medulinskoj Loži.

 

 

Autorica će se predstaviti sa svojim ilustracijama modnog i scenskom kostima, koje je realizirala tijekom studija na Umjetničkoj akademiji. Od njenog viđenja kostima drame “Galeb” ozbiljnog Čehova, razigrane kreacije veselih boja na temu “Stripa”, do hladnoće svedene forme kolekcije inspirirane “Zvjezdanim stazama”, izloženi radovi nastali su u raznim tehnikama, na raznolike teme, ali zaokružene u cjeline. Jedan mali, originalni, šareni svijet čeka podijeliti svoju toplinu s posjetiteljima, te ovime poziv svim zainteresiranim mještanima i posjetiteljima na otvorenje koje će se održati ovoga petka u 20 sati u Loži na placi u Medulinu, a izložba će ostati otvorena do 4.8.2019. svakoga dana od 19 do 22 sata.

 

 

 

Branka Popov Ostojić diplomirani je kostimograf. Nakon završetka osnovne škole u Medulinu i srednje  “Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna” Pula, počinje s izradom unikatnih modnih kolekcija te sudjeluje na brojnim revijama u Puli i okolici (“Christmas fashion”, “Sposa news”, ”Eternity fashion show”), a organizirala je i samostalnu reviju “Na granici suvremenog i scenskog” 2004. u Ližnjanu. Tijekom studija pri odjelu kostimografije na “Akademiji lepih umetnosti” u Beogradu, sudjelovala je na mnogobrojnim skupnim izložbama, a danas radi kao samostalni modni dizajner, učitelj crtanja i slikanja, slikar, kipar, dizajner interijera i ilustrator, te je nedavno pokrenula vlastiti brend unikatnih haljina i nakita “Taft craft”. Izlagala je na humanitarnim izložbama MedulinArta, a trenutno se umjetničke radove ove svestrane i talentirane autorice, skulpturu  “Gladiatrix” i komplet slika, može razgledati u sklopu već tradicionalne izložbe “Antika na suvremen način” u pulskoj galeriji Cvajner.