Stand_up_Mattias_Medulin_fm2Iako su vremenski uvjeti prošlog petka bili neizvjesni do zadnjeg trena, Stand up Matiiasa Stojanovića uspješno je održan u centru Šantadur u Medulinu te je mladi premanturski glumac i komičar oduševio okupljene Medulince, Premanturce, posjetitelje iz Pule i okolice.

 

Za svoj medulinski nastup Mattias je pripremio poseban novi materijal, te je u jednosatnom „show-u“ gledatelje proveo kroz općinu Medulin, njena naselja, karakteristike i posebnosti lokalnih stanovnika, pridodajući osobnu notu kroz štorije koje se vezuju na njegovu obitelj i njega samoga, njegovu svakodnevicu i posao, otkud i inače crpi inspiraciju za svoje komičarske nastupe. Bilo je tu i nekoliko šaljivih osvrta na aktualnu kao i prethodnu političku vlast u Općini Medulin, čime je Mattias posebno nasmijao publiku. Sat vremena proletjelo je zaista kao par minuta i naš „Premanturski aš“ zaslužio je gromoglasne aplauze kao poziv na ponovni izlazak na pozornicu, za što je i sam rekao „kako je to prvi puta da publika od njega traži bis!“. Ispraćen jednako snažnim pljeskom i nasmijanim licima posjetitelja, Mattias Stojanović – „vidjeli smo, doživjeli, smijali se“ poručuju organizatori – „uspio je publiku nasmijati do suza i na kratko vrijeme svi su na zelenoj površini centra Šantadur bili dijelom njegova paralelnog svemira, zaboravili na svakodnevne probleme i napunili baterije pozitivnom energijom Mattiasove terapije smijehom“.

 

Tijekom svog stand up-a komičar se zahvalio organizatorima, udrugama Sakramenski i partnerima na pozivu u Šantadur – centar baštine i održivog razvoja i „posebno uređenoj pozornici“, koju su članice i volonterke udruga ukrasile namještajem i predmetima etnografske zbirke koju postavljaju upravo u prostoru starog medulinskog vrtića – Centra Šantadur. Zahvale je uputio i pokroviteljima, TZ-u općine Medulin i Općini Medulin koje su omogućile da „Stand up by Mattias“ bude za gledatelje besplatan.

 

Događaj je organiziran u sklopu projekta „Dupla doza vitamina B(aština) i K(ultura) za zdravije pojedince i zajednicu, te potprograma „Glazba i smijeh za dušu i tijelo, Volume 2“.

 

 

Udruge SAKRAMENSKI, MUTILA i FORMAT