Jadranka NisevicNaša Premanturka, poznata radijska voditeljica Jadranka Nišević nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske osobe godine. Uz “AT klub”, poznatu i dugovječnu zabavnu kontakt emisiju na Radio Puli Jadranka srijedom uređuje i emisiju “Škovacera” u kojoj slušatelji iznose svoje probleme, a pomaže im i u njihovom rješavanju. Uz to u emisiji “Kutak za cvjetni trenutak” slušateljima pomaže da uljepšaju dom, a u “Radiodegustaciji” prezentira kako konzumirati najbolje što Istra nudi.

 

Povodom Jadrankine nominacije za prestižnu radijsku nagradu načelnik Općine Medulin Goran Buić primio je danas u općinskoj vijećnici ovu osebujnu Premanturku, gdje su medijima prezentirani detalje oko nominacije.

 

    • Kao načelnik Općine Medulin ponosan sam na ovu prestižnu nominaciju naše poznate Premanturke, a i osobno sam sretan zbog toga što smatram da je riječ o kvalitetnoj i profesionalnoj osobi koja jako dobro radi svoj posao, u kojem se ne želi svima svidjeti, kako je sama rekla u uvodnom razgovoru, a u tome je iskrena i uspješna. Njezin je posao voditelja vrlo sličan mome načelnika. Naime, i ona pomaže ljudima te je uz to još i nominirana na ovim izborima koji joj uskoro slijede kao i nama političarima. Stoga joj držimo palčeve da njezin izbor za Večernjakovu ružu prođe uspješno, pošto joj je konkurencija zaista žestoka, od daleko poznatijih radijskih pa do poznatih TV voditelja. Mi kao njezini sumještani možemo i moramo biti ponosni na Jadranku te praktično imamo i obavezu utipkati SMS poruku te joj na taj način približiti pobjedu. Od njezinih emisija istaknuo bih “Škovaceru”, koju ponekad mi političari sa strepnjom očekujemo, jer nikada ne znamo hoćemo li se i mi naći na njezinom tapetu. No Jadranka je uvijek objektivna, iskrena i profesionalna voditeljica tako da strahu zapravo nema mjesta, rekao je načelnik Buić, uz zaključak kako je radio kao medij neprevaziđen i jako koristan, stoga Općina Medulin radi na tome da i Medulin dobije svoju radio postaju, kako bi se tim putem još više približili svojim mještanima sa korisnim informacijama, povijesnim vrijednim pričama, ali i uljepšali im slobodno vrijeme ležernim emisijama uz kvalitetan sadržaj.

 

Jadranka Nišević je načelnika i medije upoznala s razlozima njezine nominacije, a na početku je rekla kako bi najsretnija bila da na dodjelu nagrade može povesti i svoju mamu, koja je na njezinu veliku žalost preminula prošlog Božića.

  • Velika je čast biti nominiran među pet naj voditelja u Hrvatskoj. Koliko znam nitko prije mene iz Istre nije nominiran, stoga uz čast ide i velika odgovornost u smislu da nastavim i dalje dobro raditi svoj posao, kojega radim evo ima već 20 godina. Mojoj nominaciji doprinijele su vjerojatno dvije popularne emisije koje vodim, “AT klub” i “Škovacera”. “AT klub” je kultna emisije. Sluša se prije svega zbog dobre glazbe, a namijenjena je svim generacijama. Svakodnevno donosi val pozitive u domove slušatelja iz četiriju županija te susjedne Slovenije i Italije. Otkad se može slušati putem interneta, javljaju se slušatelji iz cijeloga svijeta. Ne postoje hrvatski estradni umjetnici koji nisu bili naši gosti. Koliko smo kvalitetni, potvrđuje i činjenica da je Gibonni za promoviranje svojih posljednjih pet albuma u Istri odabrao upravo emisiju “AT klub”, kazala je Jadranka, te dodala kako je radio najljepši posao na svijetu, na koji možete doći nenašminkani.

  • Volim raditi na radiju iz mnogih razloga, između ostalog radiš na toplome, šta nije na odmet, slušaš dobru glazbu, družiš se sa poznatim glazbenicima, stoga je to posao koji mi zasigurno pruža i više nego li mu ja vraćam. Isto tako, vjerujem da svaki čovjek ima zanimljivu priču, samo ga treba znati potaknuti da je podijeli sa svijetom. No međutim ne može na radiju raditi baš svatko. Radio nije medij na koji možete doći s ulice, sjesti za mikrofon i napraviti genijalnu emisiju. To je zabluda. Naučila sam da je kvalitetan rad u eteru spoj znanja i iskustva, ali i duhovitosti, empatije i obzira koji se ne daju tako lako naučiti. Nema boljeg osjećaja od onog kada dobijete informaciju od slušatelja da ste ih razveselili ili nečemu naučili, a ja volim reći da sam svoje slušatelje naučila toleranciji, jer sam od početka krenula sa stavom da nije nužno da se kao voditeljica svidim svima, jer se onda na koncu ne sviđaš nikome, rekla je Jadranka.

     

Uz to Jadranka je spomenula i vrijednost emisije “Škovacera” na primjeru kako se u 24 sata riješio predmet jedne umirovljenice koja nije mogla ostvariti svoja prava zbog birokratskih zavrzlama, ali je upravo putem medijskog pritiska “Škovacere” slučaj rješen u rekordnom roku, na zadovoljstvo slušateljice, ali i na osobno zadovoljstvo voditeljice Jadranke.

Jadranka, osim što je poznata radijska voditeljica iz naših krajeva, uz to je i adrenalinska ovisnica koja je skočila s padobranom, ronila s bocama po cijelom svijetu, vozila motore od djetinjstva, a posljednji je Harley Davidson Iron 883. Ipak, kako kaže, njezina najveća ljubav je jahanje, gdje je nedavno i ozlijedila ruku jašući u galopu Istrom.

    • Najbolji način opuštanja mi je jahanje. Neopisiva je sloboda i snaga koju osjetiš, iako jahanje može biti i opasno. Na sreću, nisam ništa slomila i ozljeda neće biti trajna, zaključila je Jadranka.

 

Slušatelji mogu pomoći Jadranki u osvajanju titule radijske osobe godine na način da glasaju putem SMS poruke na broj 60085 s tekstom: “RUZA2016 23“, gdje poruka košta 2 kune, za koje Jadranka uz smiješak sugerira kako je “bolje uložiti u njezinu pobjedu nego u kavu”, jer će im voditeljica ionako dići tlak, ali za manje para.

Ovogodišnja konkurencija za osvajanje Večernjakove ruže vrlo je jaka, stoga je podrška našoj sumještanki zaista dobrodošla, a u slučaju pobjede Jadranka je najavila party u Premanturi za sve prijatelje i glasače!

 

Foto/ Mario Rosanda