Ovog će utorka, 13.6.2017., u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Dana Općine Medulin, u prostoru Društvenog doma u Banjolama, s početkom u 20 sati biti predstavljena knjiga Vesne Girardi Jurkić “Zapisi o kulturi davnih vremena – Antička baština Istre”. Knjigu čiji je izdavač Udruga Susreti na dragom kamenu, ovom će prilikom promovirati professor emeritus Miroslav Bertoša, prof. dr. sc. Robert Matijašić i gospodin Armando Debeljuh, predsjednik udruge Susreti na dragom kamenu.

 

“Zapisi o kulturi davnih vremena – Antička baština Istre” sadrži dio tekstova koji su ranije već objavljeni u zavičajnim zbornicima i monografijama, dok je dio dosad bio neobjavljen. Autorica je u tekstovima obradila s arheološko-povijesnog stajališta probleme antičke Istre u širem smislu te određena uža područja (Pula, Poreč, Pazin, Rovinj, Buje, Buzet). Vesni Girardi Jurkić za ovu sada objavljenu knjigu nagrada na natječaju “Mate Balota” posthumno je dodijeljena 2014. godine.

 

Ovime Općina poziva sve svoje mještane i zainteresiranu javnost na događaj koji povodom Dana Općine Medulin organizira u Banjolama.

 

Općina Medulin

pozivnica-Jurkic-1pozivnica-Jurkic-2