FENOLIGA udruga u kulturi i JU KAMENJAK pozivaju vas na predavanje Svena Maričića: “3D tehnologije u svakodnevnom životu, kako izgleda budućnost?“ Ovog četvrtka 09. siječnja 2020. godine s početkom u 19.00 sati u Premanturi – “Škola” na placi. Ulaz je za sve posjetitelje Slobodan.

 
O predavanju …

3D tehnologije omogućavaju nam i olakšavaju svakodnevni život, a da toga ponekad nismo svjesni. Današnja djeca rastu s novim tehnologijama, školuju se za zanimanja koja danas još ne postoje. Koliko je STEM područje naša šansa za izgradnju boljeg društva, možemo li podignuti kvalitetu života – neka su od pitanja na koja će predavač pokušati dati odgovor.

 

 

 

O predavaču …

Sven Maričić, jedan je od pionira 3D tiska s primjenom u medicini u ovom dijelu Europe. Pomoćnik je rektora na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, te voditelj Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta u Rijeci. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja poput  Državne nagrade za znanost, zlatne medalje za inovacije, godišnje nagrade Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Mentor je nekolicine uspješnih startupova od koji je 3D tiskani mikroskop nedavno dobio posebno priznanje za najbolji domaći startup u području društvenih inovacija.

 

 

FENOLIGA UDRUGA U KULTURI