Fenoliga  Udruga u kulturi i JU Kamenjak pozivaju vas na predavanje Mladena Kučinovića na temu “Mravi i njihov čudesan svijet” koje će se održati u Premanturi (“Škola” na placi) u četvrtak 09.03.2017. god. s početkom u 19 sati. Ulaz slobodan!

 

O PREDAVANJU

 

U predavanju će se upoznati osnovne biološke, ekološke i etološke značajke mrava, njihovu rasprostranjenost te njihove čudesne navike koji određuju pojedinu zajednicu, te će se pokušati odgovoriti na neka pitanja kao što su: imaju li mravi individualnost?, koliko smo im slični?, da li bi naša zajednica mogla funkcionirati kao jedan mravinjak? ili se već to dogodilo ili događa, a da toga i nismo svjesni?

 

O PREDAVAČU

 

Prof. dr. sc. Mladen Kučinić rođen je u Zagrebu gdje je na Prirodoslovno-matematičkom fakultet diplomirao studij Eksperimentalne biologije. Mentor je 48 diplomskih radova, 2 magisterija i 10 doktorskih disertacija. Objavio je 112 znanstvenih i 14 stručno-popularnih radova te u kooautorstvu 6 knjiga od kojih su dva sveučilišna udžbenika: Opća zoologija i Protista-Protozoa, Metazoa- Invertebrata-Funkcionalna građa i praktikum. Svoja istraživanja, prvenstveno na upoznavanju faune, taksonomije i filogenije obavljao je osim na području Hrvatske i na prostorima Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kazakhstana, Laosa i Nepala. Član je nekoliko strukovnih udruga, a trenutno je i predsjednik Hrvatskog biološkog društva. U uredništvima je dvaju znanstvenih časopisa: Acta Entomologica Slovenica (Ljubljana) i Natura Croatica (Zagreb).

 

OPĆINA MEDULIN