poslozi_svoju_ideju-plakat_F

Općina Medulin i Savjet mladih Općine Medulin pozivaju mlade s područja općine da se prijave na jednodnevnu edukativnu radionicu “POSLOŽI svoju ideju”, koja je za polaznike besplatna.
U subotu 28. studenog 2015. u Medulinu, u prostorima Multimedijalnog centra 3mc, održat će se radionica „Posloži svoju ideju“. Riječ je o radionici izrade Modela poslovnog planiranja (Business Model Canvas) za poduzetničke i inovativne ideje.

 

Model poslovnog planiranja (Business Model Canvas) inovativni je pristup poslovnom planiranju. Na platnu (A3 format) daje grafički prikaz elemenata koji moraju biti zadovoljeni da bi ideja bila ostvariva i profitabilna koji se ispunjavaju pod vodstvom predavača uz objašnjenje svakog elementa i ispunjavanje njegove vrijednosti za svaku poslovnu ideju polaznika. Dakle, svaki polaznik, uz teoretsku izobrazbu elemenata koji čine poslovni plan, ujedno kreira vlastiti plan za svoju poslovnu ideju. Ovaj poslovni model opisuje kako organizacija stvara, pruža i kapitalizira vrijednost. Primjenjiv je na ideji, već pokrenutom poslovanju, malim projektima (kako bi se provjerila njihova isplativost) jednako kao i na kompleksnim programima pa čak i poslovanju tvrtke. Polaznici će na edukaciji izraditi vlastiti model poslovnog planiranja za svoju poslovnu ideju.

 

Edukacija je namijenjena mladim osobama s područja općine Medulin koje imaju poslovnu ideju, ali ne znaju je li ostvariva i profitabilna, koje namjeravaju pokrenuti vlastiti posao i koje su pokrenule svoj posao i žele ga unaprijediti. Radi kvalitetnog rada, maksimalni broj polaznika je 10. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu putem online obrasca dostupnog na linku http://goo.gl/forms/18eJl2lNGr. Trajanje radionice predviđeno je od 12 do 17 sati.

 

Voditeljica radionice je Marijeta Matijaš, poslovna savjetnica.

 

Radionica „Posloži svoju ideju“ dio je ciklusa edukacija za mlade s područja općine Medulin koji je započet s prošlogodišnjom edukacijom „Četiri koraka do zaposlenja“.
Radionicu financira Općina Medulin uz koju je organizator Savjet mladih Općine Medulin te provoditelj Kreacija j.d.o.o.

 

OPĆINA MEDULIN

 

SAVJET MLADIH OPĆINE MEDULIN