advent-na-medulinskoj-placi-plakatBogatim programom za sve generacije mještana i posjetitelja ove će se subote, 21. prosinca 2019. završiti niz od četiri manifestacije „Advent na medulinskoj placi“

 

Od 16.30 sati, u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin održati će se predstavljanje slikovnice „Čudnovata Istra“, autorice Nataše Buršić Krajcar i članova Udruge cerebralne paralize Istarske županije, dok će od 17 do 18 sati u medulinskoj Loži Zemlja zabave za sve zainteresirane, male i velike kreativce održati radionicu izrade božićnih dekoracija i ukrasa.

 

Od 17.30 sati, u medulinskom 3mc-u održati će se promocija kalendara Općine Medulin za 2020. godinu, te istovremeno i prigodno druženje sa organizatorima sadržaja i aktivnosti u ovogodišnjem programu „Prosinca u Općini Medulin“. Zahvaljujući 22 uključena subjekta (udruge, mjesni odbori, vrtići, osnovna škola, župe, poslovni subjekti), ovogodišnji je prosinac događanjima najbogatiji do sada. Ukupno se u 6 naselja na području općine Medulin, kroz 20 dana odvija 41 sadržaj u trajanju od 101 sat programa: 4 manifestacije „Advent na medulinskoj placi“, 2 projekcije filma (1 za djecu,1 za odrasle), 4 predstave za djecu vanjskih izvođača te 13 predstava u izvedbi odgojitelja DV Medulina, 2 popularno-znanstvena događaja posvećena Vižuli i Hrvatskoj čitaonici u Premanturi, 2 predavanja, 1 disco večer za djecu, 1 druženje umirovljenika s područja općine, 1 druženje mještana, 2 dočeka Sv. Nikole, 3 dječje priredbe, 2 plesne produkcije, 1 koncert klasične glazbe, 1 postavljanje jaslica (na Bunaru u Pomeru), 3 izložbe slika i umjetničkih radova, 2 izložbe fotografija, 14 kreativnih radionica za sve generacije, 2 predstavljanja različitih kalendara te 1 Doček u podne kod malina u Medulinu!

 

U realizaciji programa Prosinca u Općini Medulin 2019. sudjeluju: DV Medulin; OŠ dr. Mate Demarina Medulin, Plesni studio Pirueta Medulin; udruga Sakramenski; klapa Škerac, udruga ljubitelja fotografije Format; udruga Mutila, Fenoliga, udruga u kulturi; udruga za promicanje kulturnog turizma i očuvanje krajobraza Rotonda Vinkuran; SUH, Podružnica Medulin, Ogranak Vinkuran, Maria-Luisa Kumar, udruga za promicanje kulture ArsaNova Banjole; Atletski klub Medulin, Udruga cerebralne paralize Istarske županije, Župa Medulin, MO Pomer; MO Vinkuran, MO Pješčana Uvala, MO Medulin I i MO Medulin II, TZO Medulin, Medulinska rivijera d.o.o., Općina Medulin.

 

 

Nakon promocije općinskog kalendara u istom prostoru na rasporedu je od 18.15 projekcija animiranog filma za djecu „Hotel Transylvania 3: Summer vacation“, dok će na samoj medulinskoj placi, u 18 sati započeti posljednji ovogodišnji „Advent na medulinskoj placi“ u organizaciji mjesnih odbora Medulin I. i Medulin II. U goste dolaze izviđači iz Pule i donose Betlehemsko svjetlo te će se na početku manifestacije upaliti četvrta adventska svijeća. Tijekom manifestacije uz bogatu gastro ponudu, te prikupljanje donacija za Dječji dom Ruže Petrović Pula, svi će prisutni moći uživati u nastupima crkvenih zborova Sv. Agneze i Sv. Martina te zabaviti se uz DJ-a i glazbeni sastav Redicool.

 

 

SUBOTA 21.12.2019. / Medulinska placa, 3mc, Loža

17-18 sati / Loža / Izrada božićnih dekoracija i ukrasa

od 18 sati / Placa / Advent na medulinskoj placi, gastro ponuda, druženje i glazba uz DJ-a i

crkveni zbor Sv. Agneze i zbor Sv. Martina, glazbeni sastav Redicool

16.30 / 3mc / promocija slikovnice „Čudnovata Istra“, Udruga cerebralne paralize IŽ

na promociji će sudjelovati Nataša Buršić Krajcar, autorica teksta, Vedran Rakić Zmaj, ilustrator, glazbenik Petar Diminić s harmonikom, a poeziju članova i tekst slikovnice čitat će Oriana Španić i polaznici literarne radionice.

17.30 / 3mc / promocija kalendara Općine Medulin za 2020., izložba fotografija pristiglih na foto natječaj „Volin svoje misto“, nagrađivanje autora najboljih fotografija te druženje s organizatorima Prosinca u Općini Medulin

18.15 sati / 3mc / Projekcija animiranog filma za djecu „Hotel Transylvania 3: Summer vacation“