IMG_1172Svi koji su željeli se riješiti tekstila, tekstilne odjeće i obuće koju zbog pohabanosti više nisu mogli nositi, svi koji su željeli donirati ili pokloniti novu odjeću, donijeli su u srijedu 11. prosinca u Banjole, kod balon dvorane, pune vreće i time učinili dobro djelo.

 

 

Općina Medulin u suradnji sa Udrugom Zelena Istra i Zadrugom Humanom Novom Istra, za vrijeme trajanja akcije prikupljanja tekstila, prikupila je ogromnu količinu tekstila koji će se reciklirati.

 

 

Prikupljeni tekstil će nakon obrade postati ponovno upotrebljiv, redizajniran ili pretvoren u potpuno nov proizvod!

 

Svi koji su donirali rabljeni tekstil za Humana Novu aktivno i izravno su doprinijeli izgradnji tolerancije te pomogli socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

 

 

Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemno tržište.

 

 

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji i obavještavamo zainteresirane o održavanju još jedne akcije prikupljanja tekstila, prije kraja ove godine, koju ćemo održati ispred novoizgrađenog Reciklažnog dvorišta Kamik.

 

 

Akcija se provodi u sklopu projekta “Građenje reciklažnog dvorišta Kamik” kojeg provodi Općina Medulin.

 

 

Vrijeme je za čišćenje ormara! Očekujemo vas uskoro na Kamiku u Banjolama!

 

LOGIĆI - reciklažno (manji logo)

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

Zajedno do fondova EU.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.937.905,37 kn, a bespovratna sredstva iznose 3.295.667,00 kn.

 

OPĆINA MEDULIN