LOGO VIZULA

 

 

2Danas, 9. siječnja 2019. godine održan je 18. koordinacijski sastanak za projekt Arheološki park Vižula. Sastanak je održan u cilju rezimiranja dosadašnjih aktivnosti na projektu te najava nadolazećih. Utvrđeno je da se sve projektne aktivnosti odvijaju prema vremenskom planu, a svi prisutni izrazili su iznimno zadovoljstvo da su svi rokovi ostvareni.

 

 

Pročelnica Upravnog odjela za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Barbara Floričić podsjetila je da u veljači kreću aktivnosti partnera Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, čime započinje edukacija turističkih agencija, turističkih vodiča i djelatnika turističke zajednice i Općine Medulin o održivom upravljanju i prezentaciji kulturne baštine na Vižuli.

 

 

Projekt Arheološki park Vižula završava 01. rujna 2019. godine, a ukupna vrijednost projekta je 19.645.579,23  kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020. odobreno sufinanciranje u iznosu od 16.040.624,19 kuna.

 

 

Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak.

 

 

OPĆINA MEDULIN